Eric Larsson gjorde en pigg halvlek i sin debut för MFF. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNEric Larsson gjorde en pigg halvlek i sin debut för MFF. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Eric Larsson gjorde en pigg halvlek i sin debut för MFF. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Fouad Bachirou imponerade med bollen på centrala mittfältet. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFouad Bachirou imponerade med bollen på centrala mittfältet. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Fouad Bachirou imponerade med bollen på centrala mittfältet. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Nyförvärven hetast i MFF:s premiärseger

Publicerad

Teddy Bergqvist avgjorde för Malmö FF i årspremiären.

Men spelarna som imponerade mest var de som kostat mest – Fouad Bachirou, Sören Rieks och Eric Larsson.

– Bra rakt av, säger MFF:s huvudtränare Magnus Pehrsson.

Efter många om och men slog Malmö FF det danska division 2-laget Fremad Amager i årspremiären med 1–0.

2 771 åskådare hade sökt sig till ett tämligen kylslaget Malmö IP där man fick se Teddy Bergqvist – anfallaren som i fjol var utlånad till det Åtvidaberg som åkte ur superettan – avgöra matchen i 83:e minuten.

Efter ett långt inlägg från Eric Larsson blev Bergqvist fri på bortre stolpen och fick god tid på sig att med ett säkert avslut göra det enda målet i en match som verkligen andades årspremiär.

Prestigevärvningarna glänste

De regerande svenska mästarna från Malmö hade svårt att dra upp tempot mot Fremad Amager – lett av den danska legendaren John Faxe Jensen och bottenlag i den danska andraligan – som spelade aggressivt och kompakt.

Dock imponerade ett par MFF:are i den första halvleken.

Fouad Bachirou som värvats från Östersund för ett par veckor sedan visade prov på fin bollbehandling och flera bra vändningar och igångsatte anfall från centralt mittfält.

Till vänster om Bachirou glänste vid ett flertal tillfällen Sören Rieks, ny från IFK Göteborg, med rappa fötter och bra tempoväxlingar.

– De visar att det är riktigt bra spelare. Vid speciellt några tillfällen hittar de ett samarbete med Behrang Safari och även Alexander Jeremejeff ute till vänster och då blir vi farliga, säger Magnus Pehrsson.

Två skadade nyförvärv

Efter paus bytte Magnus Pehrsson samtliga utespelare.

Allra piggast då var högerbacken Eric Larsson som alltså också spelade fram till segermålet.

– Eric är inblandad i vårt mål och kommer med stor energi och fart längs sin kant. Precis som han gjorde i Sundsvall i fjol.

Malmö FF:s två övriga nyförvärv – Arnor Traustason och Egzon Binaku – missade årspremiären på grund av lättare skador.

Redan nästa fredag spelar Malmö FF nästa träningsmatch, då mot estländska Flora, klockan 18.30 på Malmö IP.

Läs mer – Prestigevärvningen: "Kändes att jag kommit till Sveriges största klubb" 

MFF:s elva i första halvlek

Fredrik Andersson

-

Andreas Vindheim

Dennis Hadzikadunic

Franz Brorsson

Behrang Safari

-

Søren Rieks

Bonke Innocent

Fouad Bachirou

Pavle Vagic

-

Markus Rosenberg

Alexander Jeremejeff

 

MFF:s elva i andra halvlek

Fredrik Andersson 

-

Eric Larsson

Lasse Nielsen

Hugo Andersson

Samuel Adrian

-

Mattias Svanberg

Oscar Lewicki

Felix Konstandeliasz

Laorent Shabani

-

Carlos Strandberg

Teddy Bergqvist

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag