Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya öppningen för comeback i Malmö

Foto: CARINA JOHANSEN / NTB TT NYHETSBYRÅN

Kvällsposten har tidigare avslöjat MFF:s intresse för Pa Konate och spelaren flörtade dagen före julafton om en återkomst. Nu står det klart att 26-åringen lämnar Rosenborg. 

Den 10 december kunde Kvällsposten avslöja att Malmö FF är sugna på att värva tillbaka Pa Konate, som sedan flytten från MFF sommaren 2017 representerat italienska SPAL, amerikanska Cincinnati, Sundsvall, Jönköpings Södra samt norska storklubben Rosenborg.

MFF behöver en till vänsterback som konkurrent till Jonas Knudsen efter att Behrang Safari valt att tacka för sig. I en intervju med Kvällsposten dagen före julafton öppnade Konate själv upp för att återvända till MFF.

– Malmö FF är min klubb. Jag har spelat där och jag är från staden, sa han och fortsatte:

– Jag har gjort det väldigt bra i Rosenborg och MFF är i behov av en vänsterback så det är ganska naturligt, precis som att det är helt naturligt att jag är intresserad av MFF.

Dorsin: ”Pa har gjort ett mycket bra jobb i Rosenborg” 

I samma intervju sa Konate också att han gärna stannar i Rosenborg, klubben som han gick till i september på ett korttidskontrakt och där han fått rejäl upprättelse efter flera tunga år.

Någon fortsättning i Rosenborg blir det dock inte. Norrmännen, som gjort klart med vänsterback Jonathan Augustinsson från Djurgården, meddelar under tisdagen på sin hemsida att Konate gjort sitt.

– Pa har gjort ett mycket bra jobb i Rosenborg och vi önskar honom lycka till i sin karriär, säger sportchef Mikael Dorsin. 

Fotnot: Kvällsposten har försökt nå Konate utan framgång.