Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya MFF-smällen – backen är magsjuk

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Här är nästa smäll mot ett sargat Malmö FF.

Eric Larsson är magsjuk och riskerar missa mötet med Djurgården på onsdag.

– Vi väntar in rapporter på eftermiddagen, säger Malmö FF:S fysioterapeut Jesper Robertsson.

Malmö FF saknad sedan tidigare Rasmus Bengtsson (lungkollaps) och Fouad Bachirou (skada baksida lår). 

När de regerande svenska mästarna på måndagen tränade inför bortamötet med Djurgården på onsdag så saknades även lagkaptenen Markus Rosenberg och högerbacken Eric Larsson.

Beskeden kring Rosenberg var dock lugnande för alla MFF-supportrar.

– Det är det upplägg vi har. Markus vilar helt första riktiga passet efter match på konstgräs. Det känner vi funkar bra, säger Jesper Robertsson.

Värre är läget med högerbacken Eric Larsson som inför årets säsong värvades från Sundsvall och så här långt startat samtliga MFF:s allsvenska matcher.

– Magsjuk. Bättre i dag. Vi väntar in rapporter på eftermiddagen. Vi hoppas han ska tillfriskna, säger Robertsson.

Djurgården i fara

Dock är mötet med Djurgården i stor fara och Malmö FF kommer, på grund av risken för smittspridning, inte att ta några risker och hetsa tillbaka Larsson.

– Vi är väldigt restriktiva att ta in honom i grupp. Vi har en standard  på 48 timmar efter sista symptom. Därför får det bli lite individuell anpassad träning för honom. Säg att han är symptomfri i dag, då kanske vi inte väljer att ta in honom i träning i morgon även om han är bra. Då får han göra en alternativ träning i stället.

Med tanke på att Malmö FF åker upp till Stockholm på tisdagseftermiddagen är det därför mycket tveksamt att Larsson åker med resten av laget upp.

Dock finns möjligheten att Larsson vid ett eventuellt tillfrisknande kan ta sig upp på egen hand. En öppning man hade för den inför premiären mot Elfsborg febersjuke Oscar Lewicki, mittfältaren åkte dock aldrig till Borås.

Om Larsson inte spelar talar mycket för att han ersätts av Isak Ssewankambo.

Bachirou besked närmar sig

Vad det gäller Fouad Bachirous lårskada magnetröntgas mittfältaren på måndagen och först efter det kan en prognos lämnas.

– Det är klart det är en irriterad baksida, men om det är en svullnad, retning eller en mindre bristning det får vi ett närmre svar på i eftermiddag eller i kväll.

Bland alla negativa besked fanns också ett mer positivt för Malmö FF.

Rasmus Bengtssons tillfrisknande efter lungkollapsen går allt snabbare.

– Rasmus är i gång och kör lite lätt i dag. Han ska inte öka pulsbelastningen förrän han gjort en kontrollröntgen som är på fredag. Är allt positivt där räknar vi med att få fria tyglar från och med nästa vecka, säger Jesper Robertsson.

Arnor Traustason tränade på onsdagen fullt ut efter sina fotproblem och ska vara spelklar till onsdagens match.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!