Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Glädjebeskedet för HIF – stjärnvärvningen stannar

Anders Lindegaard stannar i HIF Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Lindegaard i samspräk med Andreas Granqvist Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Förre Manchester United målvakten Anders Lindegaard skrev på för HIF i juli.

Med en option att bryta kontraktet redan i sommar av personliga skäl.

Nu är det klart att stjärnmålvakten stannar.

I fredags höll Anders Lindegaard, 35, sin första nolla för Helsingborgs IF när laget besegrade Östersund på Olympia med 2–0.

En seger som innebar en stor lättnad för det HIF som slåss för sin existens i botten av tabellen.

Matchen var Lindegaards sjätte i allsvenskan sedan han skrev på för HIF den 18:e juli.

I kontraktet som då skrevs fanns en klausul som innebar att dansken ”i närtid” kunde bryta avtalet med hänvisning till personliga skäl.

Nu står det klart att Anders Lindegaard inte kommer att behöva aktivera den klausulen utan från och med i dag står under kontrakt med Helsingborgs IF till och med säsongen 2021.

Lindegaard ska rädda kvar HIF i allsvenskan

– Jag hade inte åtagit mig ett längre kontrakt om jag inte hade haft förhoppningar om att min personliga fråga skulle lösas. Lyckligtvis löste sig allt för en tid sedan och vi kan nu blicka framåt, säger Anders Lindegaard i ett pressmeddelande från klubben.

Under Lindegaards allsvenska tid i Helsingborg har HIF fyra förluster, en oavgjord och en seger.

Dock är klubben, efter segern mot Östersund, uppe på tionde plats i tabellen med fem poängs lucka ner till Falkenberg på kvalplatsen.

Med åtta omgångar kvar att spela finns stora förhoppningar i Helsingborg om att det allsvenska kontraktet ska vara intakt till 2020.

– Trots bristen på goda resultat är jag otroligt glad över att ha blivit en del av Helsingborgsfamiljen. Jag ser fram emot att hjälpa laget och klubben både på och utanför planen, säger Anders Lindegaard.

Anders Lindegaard som är uppvuxen i Odense på Fyn i Danmark tillhörde mellan 2010 och 2015 den engelska storklubben Manchester United där han spelade sammanlagt 19 tävlingsmatcher.

Efter det har Lindegaard tillhört West Bromwich Albion, Preston North End och Burnley – dock utan att ha haft speciellt mycket speltid.

Till HIF kom Anders Lindegaard efter att U21-landslagsmålvakten Kalle Joelsson skadat knät och danskens prestationer har gradvis stegrats.

Närmast för Helsingborgs IF väntar en tuff bortamatch mot Djurgården i omstarten efter EM-kvaluppehållet den 16:e septembe.