Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya beskedet: Rättegången mot MFF-spelaren förlängs

Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz Schibli

Rättegången mot den våldtäktsmisstänkte MFF-spelaren blir klar först nästa vecka.

Under torsdagen kom beskedet att rättegången växer från fyra förhandlingsdagar till fem.

– Planen är att vara klara på tisdag, men man vet inte egentligen förrän efter morgondagen hur det ser ut, säger kammaråklagaren Rikard Darell.

I slutet av april väcktes åtal mot den Malmö FF-spelare som suttit häktad misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn.

Brotten ska ha begåtts 2016 och 2017.

Huvudförhandlingen i Malmö tingsrätt inleddes förra måndagen, den 7 maj, och var från början tänkt att pågå i totalt fyra dagar: Den 7, 9, 17 och 18 maj.

Men på torsdagseftermiddagen meddelar Malmö tingsrätt i ett pressmeddelande att det även blir en femte förhandlingsdag den 22 maj.

Därmed blir inte rättegången klar den här veckan som först var tanken utan nästa tisdag.

– Det har varit för optimistiskt planerat från alla oss parter, både mig, försvararen och tingsrätten. Vi blev sena redan första dagen. Min sakframställan tog längre tid än vi hade tänkt och även i förhören har folk tagit längre tid, förklarar kammaråklagare Rikard Darell.

Det är inte heller säkert att den 22 maj blir den sista förhandlingsdagen.

– Det är svårt att säga. Det är flera vittnesförhör i morgon och det kan strula med tekniken, men än så länge är det planen att vi ska vara klara på tisdag. Men man vet inte egentligen förrän efter morgondagen hur det ser ut.

 

LÄS MER: MFF-spelaren åtalas för våldtäkt av barn

 

Då kan spelaren försättas på fri fot

Domen kommer troligen inte förrän två veckor efter den sista förhandlingsdagen.

Vad händer med MFF-spelaren när förhandlingen är avklarad? Sätts han på fri fot?

– Det är något som tingsrätten ska ta ställning till efter den sista förhandlingsdagen. Förmodligen kommer han begära att bli satt på fri fot och då måste tingsrätten pröva den frågan om han ska vara kvar i häktet eller inte, säger kammaråklagare Rikard Darell.

Vad talar för och emot?

– Det finns flera olika omständigheter. Dels ska de pröva om det är en flyktfara fortfarande, dels om det föreligger kollusionsfara fortfarande och det är inte säkert att jag anser att det gör det heller när vi hört alla vittnen. Frågan är också vad de i det läget anser om straffläget. Är det våldtäkt mot barn som de funderar på som rubricering är det obligatorisk häktning som det heter. Då räcker det att det föreligger en liten risk för flykt. Men rubriceras det på annat sätt ska det föreligga en större flyktfara. Jag vet inte hur tingsrätten kommer resonera.

 

LÄS MER: Åklagarens krav: Utvisning 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!