Bonke Innocent. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNBonke Innocent. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Bonke Innocent. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
MFF-tränaren Magnus Pehrsson. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNMFF-tränaren Magnus Pehrsson. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
MFF-tränaren Magnus Pehrsson. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Ny vändning för MFF:s nyförvärv

Publicerad

Pappersarbetet ser ut att hinna bli klart i tid – trots allt.

Nyförvärvet Bonke Innocent är därför uttagen i MFF-truppen mot Kalmar.

– Men han kommer inte starta, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Efter onsdagsträningen hade Magnus Pehrsson räknat bort Bonke Innocent från fredagens match mot Kalmar FF. Chansen att hinna få arbetstillståndet på plats var små.

Efter torsdagens träning kommer nya besked.

Innocent är med i 18-mannatruppen och kan hoppas på ett inhopp.

– Vi förväntar oss att han blir spelklar så därför är han med.

Carlos Strandberg, som skrev på för MFF under onsdagen, är däremot inte med mot Kalmar.

Hur lång tid det tar innan de både nyförvärven är redo för en startplats är oklart.

Magnus Pehrsson vill inte sätta någon tidsram.

– Det är upp till dem. Mitt jobb är att vinna fotbollsmatcher och göra det med de spelare som är mest lämpade att starta och hoppa in. Någon kanske det går jättesnabbt för och någon kanske behöver längre tid. Vi har ju hittills visat att vi är Sveriges bästa lag och det är klart att vi har väldigt duktiga spelare i den här truppen. Det är en kombination om att få in de nya i vårt sätt att tänka och tillfälligheter som gör att det kan gå jättesnabbt för någon, säger Pehrsson.

 

Pehrsson hyllar Carlos Strandberg

MFF-tränare tror inte att det blir något problem att långsamt slussa in nyförvärven i startelvan, om det behövs.

– Jag tror att de som kommit hit har en förståelse för den situation vi är i. Det är tolv matcher kvar och vi ligger väldigt bra till. Det finns ingen anledning att förändra saker som har fungerat om det inte förändras till något vi tror blir bättre.

Vad säger du om Carlos Strandberg?

– En jättebra rekrytering. Han är i en intressant ålder och är utvecklingsbar. När vi får i gång honom kommer han göra det här laget bättre, det tror jag.

– Vi tycker att vi har en ganska bra anfallsbesättning även om vi inte har någon som gjort tio eller fler mål så tycker vi att vi har duktiga spelare. Det här var väl en sån här spelare som det blev en möjlighet med, en av Sveriges mest spännande forwards. Det är få spelare som är duktiga avslutare, är stora och starka, snabba och rörliga i djupled. Det tror jag passar i vilket lag man än har som tränare. Att få hem honom och hjälpa honom få kontinuitet… Det känns som att det kommer kunna bli väldigt bra. Men hur snabbt det går? Det är duktiga spelare han ska slå ut och det vet jag att han själv är medveten om. Han har dessutom inte spelat matcher kontinuerligt. Det kanske går jättesnabbt eller så tar det längre tid men det är klart att truppen blir vassare med honom, självklart.

Jämfört med senaste matchen, mot Djurgården, gör Magnus Pehrsson två förändringar i truppen. Avstängde Markus Rosenberg samt mittbacken Dennis Hadzikadunic plockas bort. Magnus Wolff Eikrem och Bonke Innocent tillkommer.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag