Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny träningsmatch väntar för MFF – dagen efter cupen

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Malmö FFs huvudtränare Jon Dahl Tomasson efter träningsmatchen i fotboll mellan Malmö FF och Falkenberg den 16 februari 2021.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Malmö FF fyller på försäsongskalendern.

Den 22 februari väntar derby mot Trelleborgs FF. 

– Nu på försäsongen är det viktigt att hela truppen matchas i 90 minuter, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson, till klubbens hemsida.

Redan på söndag är det dags för de regerande svenska mästarna Malmö FF att påbörja årets tävlingssäsong. Då väntar den första gruppspelsmatchen i svenska cupen, när superettanklubben Västerås SK åker till Malmö IP.

Förra året nådde MFF hela vägen till final i cupspelet, men förlorade efter förlängning mot IFK Göteborg.

”Viktigt att hela truppen matchas”

Men att tävlingssäsongen tar vid stoppar inte Malmö från att planera in ytterligare träningsmatcher de kommande dagarna.

Redan på måndag väntar match mot Trelleborgs FF på Malmö IP, med avspark klockan 13.30. 

Därefter väntar även en träningsmatch mot IFK Göteborg den 26 mars, efter att cupens gruppspel har avslutats. Den matchen har avspark klockan 15.00 och sänds på  discovery+.

– Nu på försäsongen är det viktigt att hela truppen matchas i 90 minuter så många gånger som möjligt. Därför spelar vi ytterligare en träningsmatch dagen efter cupmatchen på söndag, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

På grund av den pågående pandemin kommer båda matcherna att spelas utan någon publik.

För Malmö FF börjar allsvenskan börjar den 11 april med hemmamöte mot Hammarby.