Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

HIF:s krisdrag: Vill låna 25 miljoner

Fansen hälsar Andreas Granqvist välkommen till Helsingborg i augusti 2018. Nu ska HIF köpa fler spelare – på lånade pengar. Foto: BILDBYRÅN

Helsingborgs IF fortsätter låna pengar för att kunna köpa spelare.

Enligt Helsingborgs Dagblad ska HIF låna 25 miljoner av kapitalstarka personer.

– Det stämmer. Vi har sett att vår möjlighet att ta in potentiella spelare och förädla på egen hand är jättebegränsad, säger klubbdirektör Joel Sandborg till tidningen.

Det är inte första gången Helsingborgs IF ger sig ut och lånar pengar.

Senast var för två år sedan när ett antal investerare bildade Olympia Invest och drog in 11,2 miljoner till föreningen.

Avsikten var att skapa en plattform, så att HIF kunde få ordning på ekonomin. Det gick sådär. Pengarna är borta och nu står HIF med ett konto utan muskler.

Därför vädjar man om ett nytt lån från kapitalstarka HIF:are.

Helsingborgs Dagblad uppger att medlemmarna bakom Olympia Invest träffades förra veckan för att få information om läget. Nu handlar det om att ett 20-tal starka finansiär ska ställa upp.

– Vi har haft ett möte med dem, mycket riktigt. Vi berättade ”här är vi nu och det här saknar vi i jämförelse med de klubbar vi konkurrerar med. Därför är vi ute och tittar på det här investerarcaset”, säger Joel Sandborg till tidningen.

Dubbel kris i Helsingborg

HIF:s plan är att låna pengar så man kan bygga en slagkraftig trupp som i sin tur kan ge avkastning i samband med försäljning.

– Det handlar inte om att låna på framtiden utan göra förstärkningar för att utvecklas, säger Joel Sandborg till Helsingborgs Dagblad.

Helsingborgs IF har problem även på fotbollsplanen. Efter nio raka matcher utan seger parkerar man kvalplats under sommaruppehållet. Den allsvenska statusen hänger på en skör tråd inför höstracet.

Nu ska HIF köpa fler spelare – på lånade pengar.