Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ny förlust för Halmstad – tre raka matcher utan mål

Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

HALMSTAD. Halmstads BK är inne i en tung period. Laget har nu tre raka förluster och för tredje matchen i rad klev HBK av planen utan att göra mål. 

Istället blev Isak Janssons 1-0-mål det som fällde avgörandet och gav Kalmar samtliga tre poäng. 

– Det blir liksom för plottrigt och ibland går det för långsamt, säger HBK:s Marcus Antonsson. 

22 augusti mot IFK Norrköping. 

Det var senast Halmstads BK gjorde mål i allsvenskan. Sedan dess hade det gått två matcher utan HBK mål innan ett formstarkt Kalmar kom på besök till Örjans Vall. 

Gästerna kopplade också greppet om matchen och ägde boll stora delar av den första halvleken och sökte att luckra upp HBK med ständiga instick till djupledsgående yttrar eller Isak Jansson på topp. 

– Det var en tuff match Kalmar gör det jävligt bra och är svåra att få tag i. De är otroligt skickliga i sitt passningsspel och kommer ner med många i speluppbyggnaden och det blir väldigt svårt att få press på dem, säger HBK:s Marcus Antonsson. 

”Måste bli vassare”

Målet kom också - men inte genom bollinnehav utan genom en omställning i den 20 minuten då Jonathan Ring hittade in till Isak Jansson som satte bollen högt bakom Nilsson Säfqvist i HBK-målet. 

HBK hade sina chanser. KFF:s målvakt Lucas Hägg Johansson tog bollen med händerna utanför straffområdet vilket gav HBK ett gyllene frisparksläge. En situation som renderade i en varning på Kalmarmålvakten. Frisparken tog Antonsson själv hand om och drog bollen lågt men Kalmarmålvakten revanscherade sig med en benparad. 

Strax före paus hittade Samuel Kroon in med en boll till Boman som styrde bollen strax över ribban och i den andra halvleken hade Kroon en nick som strök strax över ribban och Marcus Antonsson tvingade Hägg Johansson till en reflexräddning. Men halvleken blev mållös vilket innebar att gästande Kalmar knep samtliga tre poäng och HBK - återigen - klev av mållösa. 

– Vi straffar dem några gånger med de chanser som vi får men jag tycker att vi kan bli ännu vassare där, eller vi måste bli ännu vassare där. Den sista passningen som går när vi vinner bollen måste vara bättre.  Nu är det tajt till nästa match vilket är skönt vi vill ha revansch så fort som möjligt, säger Marcus Antonsson som är HBK:s bäste målskytt i år med sina fem fullträffar.  

”Inte orolig för fem öre”

Hur ser du på att ni inte gjort mål på tre matcher?

– Man måste göra mål i fotboll för att vinna matcher, så är det ju. För att göra mål måste man ta sig till chanser och jag känner att när vi vinner bollen och kommer upp i fina ytor så måste vi vara vassare. Den sista passningen får inte gå fel, det blir liksom för plottrigt och ibland går det för långsamt så att de hinner tillbaka. Det är de bitarna vi behöver förbättra, vi har visat det stundtals under säsongen och det måste vara så varje match. 

Någon oro känner han dock inte. 

– Vi hade ju en period där vi vann matcher, vi kryssade, vi var obesegrade och hade ett momentum i laget. Nu har vi tre raka förluster och då behöver man få med sig ett resultat eller få med sig någonting så att det vänder igen - så att det studsar tillbaka helt enkelt. 

– Vi är en grupp spelare som inte viker en tum och vi ger oss inte. Vi har det sköna gänget här och jag är inte orolig för fem öre utan det kommer att ljusna och vi kommer att vinna matcher men vi måste gräva ner huvudet jobba stenhårt och göra rätt saker på plan.