Nya träningsplanen när den var under uppbyggnad. Foto: Christian Örnberg / BildbyrånNya träningsplanen när den var under uppbyggnad. Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån
Nya träningsplanen när den var under uppbyggnad. Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån
Nya träningsplanen när den var under uppbyggnad. Foto: Christian Örnberg / BildbyrånNya träningsplanen när den var under uppbyggnad. Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån
Nya träningsplanen när den var under uppbyggnad. Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Nu ska Malmö FF inviga nya planen

Publicerad

Bygget har pågått sen i vintras.

Nu kan Malmö FF inviga den nya träningsplanen med hybridgräs.

– Det är en stor härlig gräsyta som vi hoppas och tror ska bidra till att vi utvecklas och att vår fotboll spelas ännu bättre framöver, säger tränaren Magnus Pehrsson i ett pressmeddelande.

I december 2016 stod det klart att Malmö FF skulle få en hybridgräsplan att nyttja på stadionområdet.

I augusti var bygget klart men klubben öppnade ändå för att avvakta med att använda den nya träningsytan till i februari.

– Plan 7, som vi tränar på nu, håller fortfarande bra och fortsätter den göra det så kan det bli så att hybridanläggningen får vila till nästa år, sa klubbens vd Niclas Carlnén då.

MFF på hybridgräs

Men nu väljer man att ge sig ut på den nya planen.

Onsdagens träning blir första tillfället.

– Det blir ett tillfälle för laget att känna på underlaget och bilda sig en uppfattning om hur den nya hybridytan är. Även om den inte är helt färdigväxt än är den i bra och spelbart skick, säger Håkan Zetterstrand, Stadionområdets enhetschef på Fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag