Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska succéklubben jagar Mjällbys mittfältare

Joel Nilsson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Besard Sabovic.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Stora förändringar väntar i Mjällbys trupp efter succésäsongen i allsvenskan.

Joel Nilsson kan lämna för norska mästarna Bodö/Glimt, samtidigt som Besard Sabovic har lockat till sig både inhemskt och utländskt intresse. 

Samtidigt kan mer hända på Listerlandet, enligt uppgifter till Kvällsposten.

Efter en succéåterkomst i allsvenskan 2020, där Mjällby fortfarande har chansen att slå sitt tidigare poäng- och tabellpositionsrekord, är stora förändringar att vänta på Listerlandet. 

Moses Ogbu är redan klar för att lämna – enligt sportchefen Hans Larsson är anfallaren aktuell för ett flertal klubbar i Asien, berättar han i en intervju med Olof Lundh. 

Fler ändringar är att vänta; David Batanero har öppnat för en fortsättning i Mjällby, men där vill klubben avvakta i nuläget. Samtidigt kan Kvällsposten berätta att Besard Sabovics framfart inte har passerat förbi onoterad – mittfältaren har lockat till sig intresse från klubbar i både Sverige och utlandet. 

Nilsson till Bodö/Glimt?

Den största knallen rör dock framtiden för yttermittfältaren Joel Nilsson. Enligt uppgifter till Kvällsposten är den norska succéklubben och redan klara mästaren Bodö/Glimt intresserat av att knyta till sig mittfältarens tjänster inför nästa säsong. Kontraktet med Mjällby sträcker sig till årsskiftet 2021/2022. 

Samtidigt finns en lucka att fylla i anfallet efter Ogbu. Mjällby ska enligt uppgifter vara intresserat av numera kontraktslöse Viktor Lundberg som lämnar BK Häcken efter säsongen. Även mittfältaren Andreas Blomqvist, i dag i IFK Norrköping, ska vara på Listerklubbens radar. Blomqvist har ett förflutet i Mjällby men har under de senaste åren drabbats av skador. Trots det hyllas han av sportchefen Hans Larsson.

– ”Adde” är en fantastisk spelare när han är frisk. När han är det så är vi givetvis intresserade, skriver Larsson i ett sms till Kvällsposten.