Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nobbar erbjudandet – skriver på för MFF

Foto: ZUMA PRESS/IBL
Foto: FRANCOIS LENOIR / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Ola Toivonen återvänder till Sverige. 

Om inget oförutsett inträffar presenteras anfallaren av Malmö FF innan den 1 juli, det uppger flera källor för SportExpressen. 

33-åringen väntas resa hem från Australien inom de närmaste veckorna och är muntligen överens med MFF om ett kontrakt över säsongen 2022. 

Det var för drygt två veckor sedan som SportExpressen kunde avslöja att Ola Toivonen bara var detaljer från en återkomst till Malmö FF. Klubben han representerade mellan 2007 och 2009. Då hade parterna förhandlat under ett par veckor och var också i princip överens om att en övergång skulle bli av till sommaren. 

Tackar nej till Melbourne Victory

Då talade allt för att den australiska ligan A-league, inte skulle komma i gång igen, utan avslutas som den var då. Detta på grund av Corona-läget i världen. 

Men nu står det klart att den återupptas i mitten av juli. 

Och sedan flera veckor tillbaka har Toivonen varit kvar i Melbourne medan flera av hans lagkamrater och tränaren för hans nuvarande klubb Melbourne Victory, Carlos Pérez Salvachúa, lämnat klubben. 

Reser hem inom kort 

Flera av de utländska spelarna har också fått erbjudande om att förlänga sitt kontrakt med klubben till och med den 31 augusti, men de många utländska importerna som lämnat Australien, har tackat nej. 

Enligt vad SportExpressen erfar har också Toivonen valt att tacka nej till en sådan lösning och han återvänder därmed hem till Sverige inom de närmaste tre veckorna. Men troligtvis redan i slutet av den kommande veckan. 

Därmed ligger en övergång till Malmö FF öppen. Klubben som han har varit muntligt överens med under en längre tid. 

Kontrakt till och med 2022

Om inget oförutsett händer kommer den förre landslagsstjärnan att presenteras av Malmö FF innan midsommar, eller som senast innan den 1 juli. 

Parterna är muntligen överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022. Toivonen gjorde under sin senaste sejour i Malmö FF 51 matcher och 17 mål. Han var också en nyckelspelare i A-landslaget under VM i Ryssland 2018 och har totalt gjort 64 landskamper och 14 mål för det svenska A-landslaget.