Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han har uppenbarligen ingen moral i kroppen”

Viktor Agardius.
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / KVP
Rikard Norling.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Hasse Larsson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Ingenting är klart förrän det är klart”.

Fråga bara Mjällby AIF och Viktor Agardius, som i går var överens om ett långtidskontrakt för försvararen. 

I stället för att presenteras som ”nygammal” värvning i dagarna blev Viktor Agardius klar för – IFK Norrköping. Ett besked som fått Mjällby att se rött:

– Uppenbarligen så har Viktor ingen moral i kroppen, säger Maif:s sportchef Hasse Larsson, till Kristianstadsbladet.

Tidigare i veckan kunde Kvällsposten avslöja det stora intresset för 31-årige Viktor Agardius vars kontrakt med Mjällby gick ut vid årsskiftet.

Både Agardius och Mjällby har sedan dess förhandlat i gott hopp om att nå en överenskommelse angående en fortsättning på Listerlandet. Anbud från Kalmar FF och Helsingborgs IF fanns också på bordet, men under gårdagen (söndag) var parterna överens om ett avtal. Enligt uppgifter till Kvällsposten var till och med presentationsvideon inspelad och Agardius var tänkt att presenteras som ”nygammal” värvning inom de närmaste dagarna

Det blev det ingenting med. 

Muntligt överens med Peking

Sent i går söndag kontaktades nämligen Viktor Agardius av IFK Norrköping och erbjöds ett mycket fördelaktigt ekonomiskt avtal – Pekings backsituation med Filip Dagerstål som lämnat för Ryssland och Lars Krogh Gerson som inte erbjuds ett nytt avtal är smått prekär, vilket har fått Rikard Norling att agera på den allsvenska marknaden. 

Om inget oförutsett inträffar kommer således Viktor Agardius att presenteras som IFK Norrköpings senaste nyförvärv inom kort – parterna är muntligen överens och det återstår endast detaljer innan affären är i hamn även skriftligt.

”Trodde att han skojade”

Nobben har fått Mjällbys sportchef Hasse Larsson att se rött.

I en intervju med Kristianstadsbladet bekräftar han att parterna var muntligt överens under söndagskvällen. När han fick veta att Viktor Agardius valt en övergång till Norrköping i stället trodde han först det var ett skämt.

– Men uppenbarligen så har Viktor ingen moral i kroppen. Han ringde mig i går kväll och sa att han hade bestämt sig för Norrköping hur fan man nu kan göra det när man har ett muntligt avtal med en annan klubb, säger Larsson till Kristianstadsbladet.

Hasse Larsson säger till tidningen att ”muntliga avtal gäller lika mycket som skriftliga” och att det blir upp till Mjällbys styrelse att avgöra om klubben kommer gå vidare med ärendet eller inte. 

På Kristianstadsbladets fråga vad som kommer hända härnäst svarar sportchefen: 

– Jag vet faktiskt inte, jag är bara så jävla trött på detta. Jag behöver nog ta det lugnt i några dagar. Det blir för mycket när man inte ens kan lita... jag vet inte, det känns helt overkligt att man kan göra på det här viset.

Förutom Viktor Agardius kommer IFK Norrköping även att köpa loss Marco Lund från danska Odense i förtid. Han ansluter med högsta sannolikhet även han inom kort.