Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

"Ni späder på hatet – ynkligt"

Publicerad

Sören Rieks pikas av sina gamla lagkamrater i IFK Göteborg efter övergången till Malmö FF.

Nu verkar den förre MFF-backen Anton Tinnerholm rycka ut till mittfältarens försvar.

– Att före detta lagkamrater gemensamt går ut och späder på hatet. Ynkligt, säger Anton Tinnerholm på Twitter.

Under fredagen presenterade Malmö FF klubbens senaste värvning Sören Rieks.

Den danske mittfältaren, som lämnade rivalen IFK Göteborg i vinter efter 3,5 år i klubben, har skrivit på för svenska mästarna till 2020.

Efter att den känsliga övergången blev klar publicerade flera spelare i IFK Göteborg en bild på ormen Sir Väs från Disney-filmen Robin Hood på sociala medier.

Ormen – en symbol för sveket.

– Jag har inga kommentarer till det, säger Blåvitts vice ordförande Mats Engström om spelarnas bilder.

Enligt Sören Rieks är bilden ett "internt skämt".

– Det är ett internt skämt som vi kört i ett halvår. Det är en lång historia, det håller vi internt. Det är lugnt för mig, säger Rieks till Kvällsposten.

Tinnerholms försvar

Den förre Malmö FF-backen Anton Tinnerholm, som lämnade MFF i vinter för spel i amerikanska ligan, MLS, ser dock ut att gå ut till Sören Rieks försvar på Twitter.

Tinnerholm har publicerat ett inlägg där han skriver:

”Att före detta lagkamrater gemensamt går ut och späder på hatet. Ynkligt”

https://twitter.com/AntonTinnerholm/status/951810359454785536
Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag