Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det får inte hända på den här nivån”

Berget fäller Jesper NyholmFoto: Dplay
Domare Glenn Nyberg fingrar på det gula kortetFoto: Dplay

Jo Inge Berget var på väg att bli utvisad. 

Då såg domaren Glenn Nyberg ut att ångra sig. 

– Det var konstigt gjort, säger Djurgårdens Fredrik Ulvestad efter 3-2-segern. 

Det var heta känslor när Djurgården tog emot Malmö FF på Tele 2 arena. 

Ola Toivonen gav bortalaget ledningen när han fick bollen utanför straffområdet, vände och drog i väg ett skott som satt i krysset, bakom en chanslös Tommy Vaiho. 

Sedan small det – rejält. 

”Blev ett lurigt läge”

Jesper Karlström, som redan hade ett gult kort, satsade i en duell med Erdal Rakip. Malmö-spelaren fick ont och låg nere. Tacklingen fick båda lagen att hamna i bråk och det hela slutade med ett gult till Jo Inge Berget och Haris Radetinac. 

Ett par minuter senare var det dags igen. 

Jo Inge Berget, som alltså redan var varnad, sträckte ut benet och tacklade DIF-mittbacken Jesper Nyholm. Tv-bilder visade att domaren Glenn Nyberg hade tagit fram det gula kortet men sedan ångrat sig. Det hela slutade med en muntlig varning för Berget, enligt Dplay. 

– Oj, oj, oj. Han hade fått sin andra gula där. Det var vibrerande nära rött kort för Malmö FF. Men det blev ett lurigt läge för Nyberg. Han ångrade sig, ska vi tolka det så?, säger kommentatorn Tommy Åström i livesändningen. 

”Var konstigt gjort”

Djurgårdens Fredrik Ulvestad var efter situationen framme hos domaren för att påpeka at Berget borde fått sitt andra gula kort i situationen. 

– Det är gult kort. Jag säger till domaren att det är andra gula men jag vet inte om han ändrar sig då. Han tar ju ut det gula kortet? Det var en konstig situation. Det såg ut som att han skulle ge ett gult.

Blev du överraskad?

– Det var konstigt gjort. Ni måste fråga domaren hur han tänkte.

Djurgårdens storstjärna Magnus Eriksson tycker att det var flera tveksamma situationer men valde samtidigt att hylla Glenn Nyberg. 

– Nyberg är absolut en av allsvenskan bästa domare så där finns det inte mycket att ta på men det är några situationer som det gula i efterhand och situationen med Jo Inge Berget vilket inte får hända på denna nivå, säger Eriksson. 

Du menar när Nyberg plockar fram det gula för att ändra sig?

– Precis. Jag såg det inte på planen men i efterhand blir jag överraskad. Det blir fel. Men så är det.

Djurgården vann matchen efter en makalös vändning sista tio minuterna. Stockholmslaget vände 2-0-underläge till 3-2-seger efter bland annat två av inbytte Kalle Holmberg.