Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”När det är som värst kan jag knappt springa”

Filip Sachpekidis. Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Filip Sachpekidis säsong riskerar att redan vara över.

Den lovande Kalmar FF-mittfältaren måste opereras för att bli kvitt sin smärta.

– När det är som värst kan jag knappt springa, säger Filip Sachpekidis till Barometern.

Filip Sachpekidis spåddes en fin fotbollsframtid när han i sin allsvenska debut gjorde mål och blev allsvenskans yngsta målskytt som 16-åring mot Syrianska 2013.

Men det stora genombrottet har låtit vänta på sig.

Och nu kommer ett tungt besked för den lovande Kalmar FF-mittfältaren ska opereras för att bli kvitt smärtan i höfterna som han haft till och från under de senaste tre åren.

20-åringen har fått ta smärtstillande medel både före och efter träningar och matcher.

– När jag haft ont så har det suttit i två-tre veckor och då har jag knappt kunnat springa. Det ska bli väldigt skönt att få det här gjort, säger Filip Sachpekidis till Barometern.

Färdigspelat för i år? ”Vet inte”

Den 30 maj lägger han sig på operationsbordet och läkarna kommer åtgärda båda höfterna. Enligt Sachpekidis har han fått pålagringar på höftkulorna vilket har gjort att ben mot ben skaver i höftleden.

Om allt går bra väntar därefter fyra månaders rehabilitering innan han kan vara tillbaka i spel. Då är den allsvenska säsongen inne i slutomgångarna.

Därmed kan vårens fyra matcher bli de enda som Filip Sachpekidis spelar i år, men själv vill han inte säga att det är färdigspelat.

– Nej, det vet jag inte. Nu är mitt fokus helt på att bygga upp mig så jag är så förberedd som möjligt för operationen, sedan är det full fokus på rehabilitering och att komma tillbaka. Sedan får vi ta det därifrån.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!