Filip Sachpekidis. Foto: BILDBYRÅNFilip Sachpekidis. Foto: BILDBYRÅN
Filip Sachpekidis. Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN

”När det är som värst kan jag knappt springa”

Publicerad

Filip Sachpekidis säsong riskerar att redan vara över.

Den lovande Kalmar FF-mittfältaren måste opereras för att bli kvitt sin smärta.

– När det är som värst kan jag knappt springa, säger Filip Sachpekidis till Barometern.

Filip Sachpekidis spåddes en fin fotbollsframtid när han i sin allsvenska debut gjorde mål och blev allsvenskans yngsta målskytt som 16-åring mot Syrianska 2013.

Men det stora genombrottet har låtit vänta på sig.

Och nu kommer ett tungt besked för den lovande Kalmar FF-mittfältaren ska opereras för att bli kvitt smärtan i höfterna som han haft till och från under de senaste tre åren.

20-åringen har fått ta smärtstillande medel både före och efter träningar och matcher.

– När jag haft ont så har det suttit i två-tre veckor och då har jag knappt kunnat springa. Det ska bli väldigt skönt att få det här gjort, säger Filip Sachpekidis till Barometern.

Färdigspelat för i år? ”Vet inte”

Den 30 maj lägger han sig på operationsbordet och läkarna kommer åtgärda båda höfterna. Enligt Sachpekidis har han fått pålagringar på höftkulorna vilket har gjort att ben mot ben skaver i höftleden.

Om allt går bra väntar därefter fyra månaders rehabilitering innan han kan vara tillbaka i spel. Då är den allsvenska säsongen inne i slutomgångarna.

Därmed kan vårens fyra matcher bli de enda som Filip Sachpekidis spelar i år, men själv vill han inte säga att det är färdigspelat.

– Nej, det vet jag inte. Nu är mitt fokus helt på att bygga upp mig så jag är så förberedd som möjligt för operationen, sedan är det full fokus på rehabilitering och att komma tillbaka. Sedan får vi ta det därifrån.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag