Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nanne öppnar för Kalmar-comeback

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Rasmus Elm vill ha tillbaka Nanne Bergstrand i Kalmar FF.

Och den tidigare huvudtränaren själv är öppen för att återvända till Guldfågeln arena.

– Det känns för tidigt att pensionera sig när man är 63, säger han till Barometern

Det har blåst riktigt rejält kring Kalmar FF under hela hösten. Såväl huvudtränaren Magnus Pehrsson som klubbchefen Mattias Rosenlund har lämnat – och det krävdes kval innan KFF kunde säkra sitt nya allsvenska kontrakt. 

Inför nästa års allsvenska säsong ska smålänningarna göra en nystart med ett nytt namn som huvudtränare. I en intervju med Barometern berättar klubbikonen Rasmus Elm vilka han vill se leda Kalmar: den tidigare huvudtränaren Nanne Bergstrand, och förre spelaren Stefan Larsson.

– Nanne står för stabilitet och trygghet och Stefan kommer på sikt bli en mycket bra tränare. Det hade varit en bra lösning men sedan vet jag inte vilken lösning som är den bäst, säger han till tidningen.

”Kan tänka mig hjälpa till”

För egen del är Nanne Bergstrand öppen för en återkomst till tränarbänken i Kalmar. Han säger till Barometerns KFF-podd att han vill se en tränaruppsättning med en ”lokal anknytning” som kan återskapa den identitet som tidigare gjort Kalmar FF starka. 

– Och då kan jag tänka mig att hjälpa till med den biten. Inte minst om man kan slussa in någon annan tränare och då är Stefan (Larsson) ett väldigt bra namn, säger Nanne Bergstrand.

På frågan om han själv och Kalmar FF redan nu tagit kontakt med varandra för en framtida roll säger han: 

– Nej, det har vi inte gjort. Det är mer mitt eget beslut och det känns fel att begrava den erfarenhet och kunskap man fått inom fotbollen. Jag vill ge tillbaka så mycket som möjligt och det känns för tidigt att pensionera sig när man är 63 i dag, säger Nanne, och fortsätter: 

– I någon form ska jag vara kvar, sedan om det blir inom Kalmar FF eller någon annanstans, det får framtiden utvisa. 

Nanne Bergstrand var med och förde Kalmar FF till klubbens enda SM-guld 2008. Han lämnade smålänningarna 2014 för att leda i Hammarby mot allsvenskan.

Mellan 2017 och 2018 var han återigen huvudtränare för Kalmar FF, men lämnade uppdraget förra året på grund av utmattningsdepression.