Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nanne Bergstrand lämnar Kalmar FF

Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Nanne Bergstrand lämnar Kalmar FF. 

Enligt SportExpressens uppgifter har Nanne sagt upp sig, vilket kommer att meddelas på en presskonferens under onsdagen. 

Det var i slutet av juli som Kalmar FF-tränaren Nanne Bergstrand sjukskrev sig för utmattningsdepression. Han har bara jobbat 25 procent den senaste tiden och arbetstränat samt jobbat med scouting för KFF.  Klubben gick själva ut med orsaken till sjukskrivningen för att undvika ryktesspridning. 

– Tidigare har vi inte vetat om det var utmattningsdepression, därför vi inte gått ut med någon, men nu har han fått det säkerställt. 

- Sedan kan vi konstatera att det föranlett ryktesspridning om att han fått cancer, hänt hans familj något eller rattfylla och det vill vi kraftigt dementera, sa klubbchefen Mattias Rosenlund i slutet av augusti.  

Kommer bli officiellt under onsdagen.

Enligt SportExpressens uppgifter står det nu klart att Nanne lämnar KFF. Han har sagt upp sig, vilket kommer att meddelas på en presskonferens på Guldfågeln arena under onsdagen. 

Henrik Rydström och Jens Nilsson har ersatt Nanne under tiden han varit sjukskriven - men det är oklart om de kommer att få fortsätta som huvudtränare, då KFF just nu sonderar terrängen efter en ny huvudtränare till kommande säsong. 

Nanne Bergstrand har tränat Kalmar FF  i flera omgångar och ledde laget till klubbens första SM-guld någonsin under 2008. Året innan hade klubben också vunnit Svenska cupen. 

Förde upp Hammarby till allsvenskan 

Tidigare har han tränat HIF, Östers IF och Oddevold. Han var också med och förde upp Hammarby till Allsvenskan efter att klubben haft flera tunga år i Sveriges näst högsta serie. Bajen bröt kontraktet med Bergstrand ett år tidigare än tänkt och sommaren 2017 skrev han på ett kontrakt över 2,5 år med Kalmar FF.