”Motståndarlagen jublar när de får kryss mot oss”

Anders Christiansen.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
På onsdag kväll möts MFF och AIK.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

AIK-spelarna lägger över pressen på Malmö FF och påstår att det vore katastrof för skåningarna att missa guldet.

Anders Christiansen har inga problem med att axla favoritskapet.

– Sedan jag kom hit 2016 så förväntar sig alla att vi ska vinna, inklusive oss själva. Så det är väl inget nytt, säger MFF-kaptenen.

Med sex omgångar kvar är den allsvenska guldstriden stenhård. Djurgården och AIK har 47 poäng. Där bakom jagar Malmö FF och Elfsborg med sina 45 poäng. Onsdagskvällen stormatch mellan Malmö FF och AIK blir viktig.

Enligt AIK-spelarna ligger pressen helt på hemmalaget.

– De ligger trea nu så om man inte skulle ta en seger mot oss så börjar det ju osa lite. Man har ju gjort det fantastiskt bra och kommit till Champions League och med alla pengarna som man har och det spelarmaterialet… så det är klart att pressen är på Malmö, sa Mikael Lustig efter söndagens seger mot IFK Norrköping.

– Det skulle väl vara katastrof om inte Malmö vinner allsvenskan, sa Alexander Milosevic och fortsatte:

– Se hur mycket pengar Malmö har, hur mycket man har lagt på spelare och allt sånt. Vinner man inte allsvenskan… det är klart att Malmö måste känna press på att göra det.

”Katastrof är ett stort ord”

Anders Christiansen ogillar ordvalet men har inget problem med budskapet i övrigt.

– Katastrof är ett stort ord. Men allt det som händer i världen så tycker jag kanske det är ett för stort ord att använda inom fotboll. Men alla vet att vi själva tycker att vi ska vinna och vi tycker att vi är bäst och omgivningen tycker det också.

– Motståndarlagen jublar när de får kryss, det gjorde i alla fall Djurgården när de fick kryss mot oss. Jag tror inte det är ofta vi har jublat på bortaplan för ett kryss. Det är bara seger som betyder något för oss och det gör det nu också.

Sören Rieks missade matchen mot Chelsea och satt på bänken i 90 minuter mot Varberg. Nu är han redo att spela från start mot AIK. Precis som Christiansen omfamnar han favoritskapet.

– Det är klart att vi är stora favoriter. Vi säger hela tiden att det är guld vi går efter så det är klart att det vore en stor besvikelse om vi inte vinner. Sen vilket ord man använder... Han säger väl ”katastrof” för att han ska få rubriker men antingen så vinner vi eller så är det skit, säger Rieks.


Stefanelli hjälte - AIK hakar på i toppen