Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Molins: ”Skiter i vad folk tycker”

Så spelas allsvenskan i fotboll 2020
Guillermo Molins.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Sören Rieks, Markus Rosenberg och Guillermo Molins.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Förra säsongen var Guillermo Molins tredjevalet i en allsvensk tvåa.

I år vill han vara etta i ett guldlag – och har inga problem med att säga det.

– Jag som person har hela livet försökt motbevisa människor, det är något som triggar mig, säger Molins.

Markus Rosenberg var given etta och tränaren Uwe Rösler placerade sällan Guillermo Molins bredvid lagkaptenen i Malmö FF:s anfall förra säsongen.

Nu har Rosenberg slutat och Molins hoppas få en större roll i laget. Mot Syrianska senast blev det 90 minuter, ett mål och tre assist i 8-0-segern.

Räcker det för att vara den givna försteanfallaren i ett lag som vinner guld? Det återstår att se, men Guillermo Molins tvekar inte när han slår fast sina målsättningar. Hans kaxighet kan vara befriande, men är den befogad?

Kvällsposten satte sig ner med anfallaren för att prata om att balansera på den fina linjen mot hybris.

– Jag vet inte hur jag uppfattas, vilken sida av linjen folk tycker att jag är på.

Spelar det någon roll?

– Den här klubben vill stå för något och tar in spelare därefter. Jag kom till Malmö som väldigt ung och är man från Malmö så får man det genom att bara vara runt spelare och ledare. Sen är det väl lite grann så att man skiter i vad folk tycker. Om folk tycker att man har hybris och är arrogant, eller tycker att man är kaxig på ett bra sätt, det får stå för dem. Man får göra det som känns rätt för en själv.

Vill inte anpassa sig efter motståndet

Det har med stor självklarhet pratas om MFF-guld inför varje säsong de senaste åren. Nu har ni misslyckats med det två år i rad. Behöver ni tona ner kaxigheten nu?

– Nej, det ska vara ännu mer nu. Om man har den här den här framtoningen men spelar med väldigt defensiva spelare mot Djurgården borta så känner man inte igen sig riktigt. Då visar man dem lite för mycket respekt. Det hade varit annorlunda om man åkt dit och sagt: ”Lyssna, så här spelar vi. Ni får anpassa er efter oss, även om vi spelar hemma hos er”.

Tror du att det blir en förändring där i år?

– Det tror jag att det blir. Jag tror att vi kommer vara så pass trygga i det spelet vi vill spela att vi nog inte kommer skifta så mycket, i alla fall inte i allsvenskan. Sen måste man alltid ha större respekt när man är ute och spelar i Europa.

Hur pratade ni om det förra säsongen?

– Jag tycker att spelet var rätt så Europa-anpassat även i allsvenskan. När vi hade 0-0 i någon match på bortaplan så kanske vi gjorde byten för att hålla det i stället för att gå för det, för att vinna. Om man spelar tre kryss så får du bara tre poäng. Om du vinner två och förlorar en så får du sex poäng.

Hur trivdes du med ledarskapet i fjol?

– Jag ville spela mer än jag gjorde och tycker att jag borde ha gjort det. Det var bara en gång på hela året som jag spelade två matcher i rad. På alla mina matcher gjorde jag ändå 17 mål. Så om man tittar på poängen var det en bra säsong för en tredjeanfallare. Jag tycker att jag fick mer kontinuitet i slutet och lite mer förtroende när han (Uwe Rösler) märkte att jag och Mackan (Rosenberg) kunde spela tillsammans.

Inspireras av Zlatan Ibrahimovic

Är det mer acceptabelt att vara kaxig å Malmö FF:s vägnar än å Guillermo Molins vägnar?

– Kanske. Folk tycker ju om att hitta fel hos andra och om man är i strålkastarljuset så blir man utsatt för sånt. Men jag kan inte vara någon annan än den jag är. Jag tycker att jag är en duktig spelare och är superstolt över att representera MFF som går väl ihop med den person som jag är.

Hur tänker du när du ser och hör andra allsvenska lag som är kaxiga inför en säsong?

– Jag tycker det är jättekul att se. Det är bra att man har den inställningen. Men om de påstår att de är bättre än vi så triggar det mig att vilja motbevisa. Jag som person har hela livet försökt motbevisa människor, det är något som triggar mig. Sen är det lite osvenskt också.

Det känns som att vi hört exakt samma ord från Zlatan Ibrahimovic genom åren?

– Så är det. Zlatan är lite i blåsväder nu i Malmöläger, kan man väl säga. Men det är klart, om man ser tillbaka och bortser från att han köpt in sig i Hammarby, så har det varit en oerhört stor inspirationskälla. Det tror jag att han varit för många, världen över, men kanske speciellt för folk från Malmö som sett att det är möjligt att gå den vägen. Sen har varit precis likadan hela vägen och kunnat backa upp det. Om han inte kunnat backa upp det så hade det varit en annan femma.

”Ahmedhodzic är det bästa med MFF just nu”