Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Molins om Toivonen: ”En fruktansvärt bra spelare”

“Så vill Tomasson att Malmö FF ska spela”
Guillermo Molins kan komma att återförenas med Ola Toivonen.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Ola Toivonen uppges vara nära en comeback till Malmö.Foto: ZUMA PRESS/IBL

För elva år sedan var de landslagskolleger under U21 EM på hemmaplan. 

Nu talar mycket för att Guillermo Molins och landslagsanfallaren Ola Toivonen återförenas i MFF. 

– Jag har inte spelat med honom på elva år. Men då var han fruktansvärt bra, säger Molins. 

Enligt uppgifter till SportExpressen är Ola Toivonen mycket nära en comeback till Skåne. Landslagsanfallaren själv har meddelat att han vill återvända till MFF, och är i princip överens med klubben om ett avtal. 

Senast Toivonen tillhörde Malmö var mellan 2007 och 2009, innan han såldes till PSV Eindhoven. Därefter har landslagsanfallaren tillhört en lång rad klubbar, däribland Sunderland, Toulouse och Stade Rennais.

”Fruktansvärt bra spelare”

Men nu ser alltså utlandsäventyret ut att börja nå sitt slut. Ola Toivonen har sedan tidigare signalerat att han vill hem till Sverige igen, efter en sejour i Australien där han tillhört Melbourne Victory.

I Malmö FF finns sedan tidigare anfallaren Guillermo Molins, som spelade ihop med Ola Toivonen i den blågula landslagsdressen i samband med U21 EM i Sverige 2009. 

– Jag har inte spelat med honom på elva år. Men då var han fruktansvärt bra och han har varit bra i landslaget, säger Guillermo Molins.

– Jag har inte riktigt sett hur det har gått för honom i Australien. Men det är en bra spelare, absolut. 

Under sitt gemensamma landslagsäventyr fick Molins och Toivonen bland annat uppleva en säker 5-1-seger mot Vitryssland i gruppspelet, innan Sverige föll snöpligt på straffar mot England i semifinal. 

”Har ingen kontakt” 

Förutom 64 landskamper har Ola Toivonen dessutom över 50 matcher i MFF:s himmelsblå matchtröja på sitt CV.

Men MFF:s sportchef Daniel Andersson kan inte räkna med att få en hjälpande hand från Guillermo Molins i jakten på Toivonens namnunderskrift.

– Nej, jag har ingen kontakt med honom. Vi var inte vänner på det sättet utan vi spelade i U21 ihop, säger Molins, och fortsätter: 

– Han var två år äldre än mig, men det var elva år sedan nu. Hans liv har gått vidare och mitt liv har gått vidare, på ett helt annat håll.

Du drar inte lite i honom då att komma till MFF? 

– Nej, jag har inte spelat med honom på elva år. Så det är svårt.

Från arkivet: Markus Rosenberg

Tjuvkika på nya dokumentären om Markus Rosenberg