Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Molins nya pik mot Göteborg

Oscar Lewicki och Guillermo Molins.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Patrik Karlsson Lagemyr och Benjamin Nygren.Foto: STEFAN JERREVÅNG / TT

Han ogillar deras färger, deras stad och deras dialekt.

Men det är med hatkärlek som Guillermo Molins går in i matchen mot IFK Göteborg.

– Det är roligt att de ligger tvåa nu och att vi ligger etta. Då blir det lite extra krydda, säger MFF-anfallaren.

Guillermo Molins har aldrig hymlat om vilka känslor han har för IFK Göteborg.

Enligt honom är det en av Malmö FF största rivaler. Historiskt sett har det spelats många toppmatcher mellan lagen men de senaste åren har IFK Göteborg tappat i slagstyrka.

– Alla de som man tyckte om att köra över är ju borta nu. Alvbåge, Bjärsmyr, Sebastian Eriksson, Tobias Hysén. Alla är borta så det blir ju inte samma sak längre, sa Guillermo Molins i en intervju inför säsongen. 

Molins gillar Sebastian Eriksson

Det var innan han visste att Sebastian Eriksson skulle återvända till Blåvitt från Grekland – och innan han visste att IFK Göteborgs unga lag skulle ligga tvåa i allsvenskan efter åtta spelade omgångar.

– Jag är jätteglad att han är tillbaka. Det är en fin gubbe. Jag har spelat med honom i ungdomslandslagen. Det är väldigt kul att han är tillbaka. Sen blir det en ny generation som man får lära känna nu och möta. Förhoppningsvis kan de ta lite poäng så att det blir fler toppfajter, säger Molins.

Hur högt rankar du en bortamatch mot IFK Göteborg sett över en säsong?

– Det är nog topp tre. Tidigare har det varit en väldigt rolig match att åka upp och spela. Två topplag under många år. Det har varit kamper. De senaste åren har de legat längre ner i tabellen och det har varit lite mindre fajt om högre platser. 

Molins med ny pik mot Blåvitt

Hur förvånad är du över deras säsong så här långt?

– Lite förvånad är man ändå. De har ett ungt lag med mycket energi och stor tro på sig själva. De har många unga, duktiga spelare som kommit in och gett dem ett lyft. När unga spelare får självförtroende så kan det bära väldigt långt. Det är bra för dem.

Hur ska ni ta er an matchen?

– Först och främst måste vi dit och fajtas och ta kampen. Vi ska vara fysiskt starka. Efter det måste vi börja spela och använda våra duktiga spelare, etablera spel och skapa målchanser.

Varför är rivaliteten mellan lagen så stor för dig?

– Historiskt så är det två stora klubbar, de två största i Sverige om man räknar titlar. Vi är etta och två i maratontabellen och vi gick förbi dem för inte så längesen. Sen har vi skapat ett rätt så stort glapp där. Det är två stora lag med många supportrar. Det är lite hets och lite hat, som det ska vara så länge det hålls på en rimlig nivå.

Efter åtta omgångar ligger de tvåa och är med i guldracet. Har de någon chans?

– Alla har en chans – att bli tvåa.