Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Molins: ”Krisen är avblåst – nu är det cruise control”

Guillermo Molins är optimistisk inför bortamötet med Norrköping. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF stod för en imponerande vändning mot Hammarby.

Nu jagar MFF serieledningen borta mot IFK Norrköping – och Guillermo Molins en plats i startelvan.

– Nu är ju krisen avblåst så det är en fantastisk känsla, säger anfallaren med glimten i ögat.

Guillermo Molins fick nöja sig med ett inhopp i den 81:a minuten i 4–1-segern senast mot Hammarby.

En match där MFF imponerade stort i andra halvlek.

Det pratades om en maktdemonstration av MFF. Håller du med?

– Det tycker jag. Det blev 4–1 mot Hammarby och oavsett var de ligger i tabellen har de en hyfsat stark trupp. De är ett bra lag när de väl får rullning på allting och de tog ledningen så då hade de vind i ryggen. Jag tycker det är ett styrkebesked att vinna med 4–1, säger Guillermo Molins som aldrig kände någon stress när det pratades om en tidig kris när MFF startade med en poäng på de två första omgångarna.

– Jag tycker vi kändes hyfsat trygga och det har vi visat i de tre senaste också. Jag har aldrig känt av det och jag tror inte någon annan gjort det heller. Det är klart det var lite anspänning inför tredje att få ett resultat och det fick vi också. Nu har det varit cruise control.

Var känner du att ni står nu?

– Nu känns det bra, vi ligger tvåa. Vi är med däruppe.

Molins: ”Ska bli skönt att sätta dit första målet”

För Guillermo Molins har det hittills blivit tre inhopp och en match från start (mot Sundsvall).

Är det svårt att bygga upp formen med de minuterna du får?

– Nej, jag tycker inte det. Det är bara att köra på. Nu senast hoppade jag in tio minuter och fick mjölksyra efter tre för att jag försökte springa för mycket. Det är bara att köra på och ta chanserna man får. Och när man får dem försöka göra så mycket man kan. Det ska bli skönt att sätta dit första målet när det kommer så kan man jobba utifrån det.

– Nu har vi haft Mackan och Mackan på topp som gjort det väldigt bra, tagit poäng och gjort poäng så det är klart man måste göra det också om man vill få chanser.

På söndagen väntar IFK Norrköping på bortaplan.

En tuff uppgift.

I mars blev Guillermo Molins 1–0-målskytt när Malmö FF förlorade mot Norrköping med stora siffror, 4–1, i en träningsmatch.

Kan ni dra någon lärdom av det mötet?

– Vi vet att de är duktiga och har skickliga spelare, de vill hitta in bakom backlinjen och har många snabba spelare som rör sig in i småytor. Det var det vi var tvungna att rätta till och det var svårt att göra under en halvlek när det rinner iväg. Vi har kollat de bilderna precis innan träningen, vi såg vad vi ska rätta till och vi såg vad vi gjorde rätt så vi vet vad vi ska göra.

”Gäller att få ner Norrköping på jorden igen”

Norrköping, som har pekats ut som en guldkandidat i år, har en seger, tre oavgjorda och en förlust efter fem omgångar.

– Jag tycker fortfarande att de är ett av de bättre lagen i Sverige. De har många duktiga fotbollsspelare, inte löpare eller köttare utan fotbollsspelare som har spetsegenskaper, så har de en bra dag tillsammans är det en tuff match. Det gäller att få ner dem lite på jorden igen innan matchen, säger Molins som är optimistisk.

– De har fått en halvdan start och då är det inte lätt att möta Malmö när vi har tre raka segrar i ryggen. De kommer försöka göra sitt bästa, vi kommer fortsätta rida på den vågen vi är inne i så får vi se.

Guillermo Molins räknar med att ett formstarkt MFF toppar allsvenskan inom kort.

– I övermorgon.