Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Moisander är nära att skriva på för Malmö

Foto: OTTMARWINTER / BILDBYRÅN

Här är Malmö FF:s transferbomb. 

Enligt SportExpressen uppgifter är Werder Bremens förre lagkapten Niklas Moisander bara detaljer från att skriva på för MFF - och han sågs under eftermiddagen kliva på ett plan från Bromma för att resa till Malmö. Går allt som planerat och han klarar läkarundersökningen presenteras han inom de närmaste dagarna som Malmö FF:s nästa värvning. 

Det var för några veckor sedan som Werder Bremens lagkapten Niklas Moisander, 35, var öppen med att han skulle bryta kontraktet med den tyska klubben för att flytta till Sverige. Hans fru är från Stockholm och paret hade också tänkt sig att bosätta sig i Stockholm. 

Där och då trodde alla att Moisander skulle hamna i en Stockholmsklubb och även Sirius, från Uppsala, bekräftade också att de hade haft kontakt med Moisanders agent. Men enligt SportExpressens väl initierade källor är Moisander nu bara detaljer från att skriva på för Malmö FF. 

Han sågs kliva på ett plan från Bromma till Malmö under måndagseftermiddagen och han kommer till Malmö under kvällen för att genomgå läkarundersökningen och skriva på avtalet. Planen är sedan att Malmö FF ska presentera honom som klubbens nästa nyförvärv de kommande dagarna. 

Kan presenteras innan helgen 

Troligtvis innan helgen. Moisander har en mycket gedigen meritlista med bland annat 62 A-landskamper för Finland (landslagskarriären är avslutad) och han har spelat i klubbar som Sampdoria och Ajax och var även lagkamrat med Pontus Wernbloom i AZ Alkmaar. Svenske A-landslagsmannen Ludwig Augustinsson har spelat tillsammans med Moisander i Werder Bremen och han hyllade finländaren på en presskonferens för någon vecka sedan. 

– Han skulle vara en väldigt bra förstärkning för vilket allsvenskt lag som helst. Även fast han är 35 år är han i fysiskt väldigt bra form och han har väl spelat 50 procent av matcherna säsongen som gick och gjort det väldigt bra, sa Augustinsson då. 

Landslagets vänsterback menade också att Moisander skulle ha seriens bästa vänsterfot. 

– Han skulle klart ha allsvenskans bästa fot och skulle vara bäst med fötterna i allsvenskan bland försvarsspelare. Han har otroligt mycket rutin och den klubb som tar honom kommer att ha mycket glädje av honom, tror jag, menade vänsterbacken.