Mjällbyilskan: ”Det är fegt”

Hosam Aiesh och Elias Andersson två av frontfigurerna i matchen.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Mohammed Al Hakim i fokus på Strandvallen.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

HÄLLEVIK. Mjällby hade ett par mardrömsminuter i den första halvleken mot IFK Göteborg med baklängesmål och rött kort. Efter 1-3-förlusten rasar hemmalaget över att August Erlingmark inte visades ut kort före Blåvitts ledningsmål.
– Det är solklart rött och jag tycker det är fegt att ge dem gult kort men sedan rött till oss några minuter senare, säger Elias Andersson som åkte på tacklingen.

IFK Göteborg tog hem ångestmötet på Strandvallen med en blytung 3–1-viktoria efter tre nickmål. Carl Johansson sensationell tvåmålsskytt och så fick även Marcus Berg punktera drabbningen med sju minuter kvar.

Men det var efter halvtimmen spelad som matchen fick sin prägel. Först nickade Johansson in 1–0 och bara fyra minuter senare fick Ivan Kričak syna ett direkt rött kort efter tackling på Hosam Aiesh. 

Men Mjällby anser sig ha blivit rånade på ett rött kort redan innan Carl Johanssons ledningsmål då Elias Andersson åkte på en rejäl smäll av August Erlingmark. Blåvittspelaren fick bara gult kort – något som Mjällbys mittfältare anser är helt felaktigt.

– Det är solklart rött och jag tycker det är fegt att ge dem gult kort men sedan rött till oss några minuter senare, säger Andersson som tycker att utvisningen blev avgörande.

– Så klart att det är så. Jag kan köpa att det är rött kort på Ivan, men om han (Mohammed Al Hakim) dömer gult i situationen som jag är inblandad i så ska det vara gult på Ivan också, då har han satt nivån. Men det är inte jag som dömer, tyvärr. 

”Har ont i hela kroppen – så det är att möta IFK Göteborg” 

Vad har du sagt till Al Hakim?

– Vi diskuterade i paus och jag fick en förklaring som jag inte köper. 

Vad var förklaringen?

– Vi behöver inte gå in på det, konstaterar Andersson som haltade ut till intervjun.

– Jag har ont i hela kroppen, men det är så det är att möta IFK Göteborg. 

Spelar de fult?

– Nej, men det här är det enda som de kan... kamp! Och de är jävligt bra på det. 

Är det här en pik mot Blåvitt?

– Pik och pik... Nej, det är absolut ingen pik för de är jävligt bra på det här och man kan vinna fotbollsmatcher på olika sätt. 

Blåvitts matchhjälte svarar: ”Håller inte med” 

En som däremot inte är på samma linje som Elias Andersson gällande IFK Göteborgs spelsätt är tvåmålsskytt Carl Johansson.

– Jag håller inte med. Klart att vi är ett fysiskt lag med många bra huvudspelare, men sedan har vi även många duktiga tekniska lirare som är bra med bollen. Vi vill kombinera bägge delarna och det är också någonting som vi får fortsätta att utveckla, konstaterar Johansson som givetvis är belåten med målen.

– I dag funkade det och det är jäkligt skönt. Jag vill bidra och gött att två kom i samma match. Jäkligt trist att jag är avstängd i nästa (hemma mot Djurgården på torsdag) nu när man vill bygga vidare på detta.