Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mjällby vände och vann – besegrade Sandviken

Foto: JONAS GUSTAFSSON / BILDBYRÅN
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN

Två mål med tio minuter kvar gjorde Mjällby till ett vinnande lag.

Svenska cupen inleddes med en 3-1-seger för Blekingelaget.

– Vi hade bollen i 90 procent, vi skapade chanser och jag tycker att killarna gjorde det bra, säger Mjällbys tränare Marcus Lantz om sin första tävlingsvinst i Mjällby, till Blekinge Läns Tidning.

Men segern till trots - det var länge Sandviken som ledde och sprang mot en vinst i lördagens cupmöte. Leo Englund gjorde 1-0 för division 1-klubben och det dröjde en bit in i den andra halvleken innan Mjällby lyckades kvittera. 

– Vi hade bombarderat dem och de hade noll chanser. Så blev det ett motlägg och helt plötsligt var en av deras spelare ren, säger Maif:s tränare Marcus Lantz om baklängesmålet, till BLT.

Efter en timme kom kvitteringen via Eric Björkander. Med tio minuter kvar fyllde Jacob Bergström och Taylor Silverholt på med ett mål vardera.

”Hade ingenting att göra” 

Matchen spelades i ett annars vindpräglat Gästrikland - och Marcus Lantz säger till BLT att förhållandena på Jernvallen var ”extrema”.

Men det spelade alltså större roll för Mjällby, som hade god kontroll på cupmatchen från första till sista spark. 

Trevligt för utespelarna - mindre trevligt för målvakten Marko Johansson, som fick stå och frysa i sin ensamhet.

– Han hade ingenting att göra och största bekymret var hur han skulle hålla sig varm, säger Lantz.