Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Räddade poäng sent: ”Stolt över killarna”

HBK firar efter Marcus Antonssons straffmål.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Marcus Antonsson strax innan sitt straffmål.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

HALMSTAD. Det blev högdramatiskt mot slutet.

Men i den 93:e matchminuten lyckades Jacob Bergström kvittera för Mjällby.

– Vi fajtas hela vägen och jag är enormt stolt över killarna, säger Mjällbytränaren Christian Järdler.

Matchen mot Halmstad BK slutade 1-1.

Nykomlingen Halmstad fick en fin start på årets allsvenska säsong när det blev en 1-0-seger mot BK Häcken i premiären.

Men sedan dess har det inte blivit några fler vinster för Magnus Haglunds manskap.

Med andra ord var torsdagskvällens hemmamöte mot Mjällby något av en tidig måstematch för HBK.

”Borde ha gjort något mål till”

Efter en händelsefattig matchinledning fick Halmstad straff efter drygt 20 spelade minuter. Ett inlägg mot straffområdet styrdes mot mål, men stoppades av Max Watsons utsträckta armar. 

Mohammed Al-Hakim pekade mot straffpunkten och MFF-lånet Marcus Antonsson stegade fram. Straffen var distinkt och hård - Samuel Brolin var inte ens nära att rädda.

Straffmålet var Antonssons tredje fullträff för säsongen. 

– Det är två lag som till stora delar tar ut varandra. Vi lyckas inte alls med vårt spel i första halvlek. Halmstad löste det bra och gjorde vår spelyta väldigt kompakt, säger Maif-tränaren Christian Järdler.

Löfquist missade straff 

Mjällby försökte växla upp det offensiva spelet under matchens andra halvlek. Bland annat genom att sätta in Mamudu Moro och plocka av Jesper Gustavsson.

Men gästerna hade förtvivlat svårt att skapa riktigt farliga målchanser, trots ett periodvis stort övertag i bollinnehavet.

Allra närmast en kvittering kom till en början Kadir Hodzic när han mötte ett inlägg på volley. Men Malkolm Nilsson var vaken på linjen och styrde undan till en hörna. 

– Vi kommer ut som ett annat lag i andra halvlek när vi byter sätt att spela. Vi går upp med två forwards och vi får ett helt annat tryck. Det blir mycket fasta situationer och mycket bollar in i straffområdet där några studsar rätt och några studsar fel, säger Christian Järdler.

Det som alla trodde var Mjällbys sista stora kvitteringsmöjlighet uppstod i den 90:e matchminuten, när David Löfquist stegade fram för att försöka förvalta en straffspark. 

Men Malkolm Nilsson gick åt rätt håll och gjorde vad som där och då var dagens viktigaste räddning. 

”Jag är enormt stolt över killarna”

Straffmissen sänkte inte Mjällby utan gästerna fortsatte sätta press mot ett lågt stående HBK. Efter 93 minuter kom utdelningen och återigen var det Jacob Bergström som blev hjälte, när han dunkade in 1-1-målet.

– Vi gick för kvitteringen, det var mer värt än att riskera att förlora med 2-0. Där har Halmstad några chanser och vi kunde åkt dit. Men vi fajtas hela vägen och jag är enormt stolt över killarna, säger Christian Järdler.

Målet var Bergströms tredje för säsongen.

Hur många mål har då Mjällby som lag gjort? Jo, tre stycken.

Boman utgick: ”Han var lite kraftlös”

Krysset innebär att Mjällby samlat ihop åtta poäng på sex matcher. Halmstad är fast på kvalplats, med fem poäng.

– Det var en ganska tuff match mellan två lag som ganska mycket tog ut varandra. Ändå fick vi till en ganska bra första halvlek där vi sätter delar av de grejer vi ville få gjorda, säger HBK-managern Magnus Haglund. 

– Andra halvlek har Mjällby två forwards och tre centrala mittfältare och det blev en påverkan på matchen. Men vi har en väldigt bra period i matchen mellan ungefär matchminut 60 till 76 ungefär. Då skapar vi några stora lägen att göra ett andra mål. 

Tidigt i den andra halvleken tvingades anfallaren Mikael Boman lämna torsdagens match. 

Kan du säga något om Boman? 

– Han hade en tung första halvlek och han var lite kraftlös i dag. Han fick en otacksam uppgift också eftersom han behövde jobba hårt. Men det kändes som det var läge att sätta in en piggare spelare och då kommer Sadat (Karim) in och gör det bra.