Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mjällby räddade en poäng mot Häcken

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alexander Jeremejeff efter matchens första mål.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det blev återigen en segerlös match för BK Häcken när dee möte Mjällby AIF borta på Strandvallen. 

Trots flertalet chanser blev det som så många gånger förut. 

– Det är psykologiskt. Vi vet inte hur vi ska hantera det, säger Alexander Jeremejeff till Discovery efter matchen.  

Efter en mållös första halvlek dröjde det inte länge innan Häcken satte första målet. Det var Alexander Jeremejeff som i 68:e minuten tryckte in bollen efter att ha spelat sig förbi två av backarna. Men det dröjde bara sex minuter innan Mjällby kvitterade. 

– Det kändes bra. Vi gör det vi ska och vinner rätt matcher, säger Joel Nisson, som gjorde sitt första allsvenska mål för hemmalaget.  

Bara ett par minuter in i matchen var det nära en straffspark för Häcken efter ett ingripande av Häckenmålvakten. Något som Jeremejeff håller med om. 

– Det är många domslut eller rättare sagt inte domslut som är konstiga, säger han. 

Häckens Alexander Jeremejeff nickar bort bollen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Det är som vanligt”

Det är inte första gången den här säsongen som Häcken tar ledningen, men strax där efter tappar den. Och det har satt sig i huvudet på dem, menar en besviken Jeremejeff efter matchen. 

– Det är lite stressigt när vi leder igen. Det vill sig liksom inte. Vi vet inte hur vi ska hantera en sån situation, säger 

Efter måndagens match ligger fortfarande Häcken sist, nu med sina tre poäng. Vad de ska göra för att kunna ta sin första seger i den åttonde omgången innan EM-uppehållet är inte solklart. 

– Vi har sagt samma sak efter varje match. Vi ska ta med oss det som är bra och försöka vinna. Men det känns som sagt som att vi säger samma sak efter varje gång, men ändå händer inget. 

Mjällby fortsätter med att vara obesegrade på hemmaplan. Nu går de vidare med sina nio poäng in i nästa match borta mot AIK. 

– Vi har vunnit rätt matcher och tagit de poängen vi borde göra, konstaterar Joel Nilsson i intervjun med Discovery efter matchen.  

TV: MFF-modellen Annika skrattar åt skandalerna