Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mjällby lånar Jesper Löfgren från Brann

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

En dåligt bevarad hemlighet är nu officiell: Mjällby plockar tillbaka mittbacken Jesper Löfgren på lån.

Därmed gör 22-åringen en tredje vända på Strandvallen.

Egentligen är han fostrad i Kalmar FF - men som senior har Jesper Löfgren spenderat den mesta av sin tid i Blekinge och hos Mjällby. Han har representerat den gulsvarta klubben såväl i division 1 som superettan, men när han nu vänder tillbaka till Strandvallen en tredje gång gör han det i allsvenskan. 

Övergången är ett lån hela säsongen, där Jesper Löfgren lämnar sin norska klubb SK Brann efter att bara gjort en match för klubben. 

https://twitter.com/MjallbyAIFs/status/1225126013446840320

Tog upp Maif till allsvenskan

Jesper Löfgren lämnade Mjällby så sent som januari 2019, när han skrev på för Brann. Efter en vår med begränsad speltid återvände han till Mjällby i somras och hjälpte klubben ta steget upp till allsvenskan. 

Totalt blev det 12 matcher och två mål under hösten. 

”Löfgrens intåg bidrog starkt till att man i oktober kunde säkra avancemanget till landets högsta serie, Allsvenskan,” skriver Mjällby på sin officiella hemsida. 

Så sent som i tisdags meddelade Mjällby ett annat nyförvärv: David Batanero från Sundsvall. 

Allt som allt har Blekingeklubben plockat in tio nya spelare under vinterns transferperiod. Förutom Löfgren och Batanero har Mjällby även skrivit kontrakt med bland annat Jacob Bergström, Besard Sabovic, Eric Björkander och målvakten Marko Johansson.