Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mjällby hoppas på ny tränare om en vecka

Milos Milojevic.Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN
Maifs Erik Pärsson.Foto: BILDBYRÅN

När Mjällby gick upp i allsvenskan var klubb och tränare överens om att diskutera ett nytt avtal.

Nu hoppas Mjällby kunna presentera en ersättare inom två veckor.

– Vi har haft en första diskussion nu på morgonen, säger Mjällbys ordförande Magnus Emeus. 

För två år sedan spelade Mjällby AIF i division 1. 

2018 tog men klivet upp i superettan, en serie man 2019 vann som nykomling.

En avgörande del i framgångssagan var tränaren Milos Milojevic som kom till klubben som assisterande och tog över som huvudtränaren sommaren 2018. På söndagen gick parterna dock överraskande skilda vägar. 

Under Milojevics ledning har Mjällby varit svensk elitfotbolls mest överpresterande lag.

Så sent som 22 november i fjol, efter avancemanget till superettan, skrev Milos Milojevic på ett nytt kontrakt som sträckte sig till och med säsongen 2021.

Mjällby nöjda med Milojevics jobb

Efter succéstarten i superettan öppnade dock klubben för en ny kontraktsdiskussion.

Det pressmeddelande som Mjällby skickade på ut på söndagen, efter att parterna gick skilda vägar, kunde uppfattas som att det var Milojevic som krävt en ny kontraktsförhandling.

Magnus Emeus:

– Vi hade ett treårsavtal. Sedan hade vi en diskussion redan i somras att vi skulle fokusera på superettan och ta en diskussion sedan när säsongen var slut. Så båda parter var beredda på att det skulle bli en diskussion nu efter säsongen.

Magnus Emeus är noga med att han anser att Milos Milojevic gjort ett väldigt bra jobb i Mjällby och att man helst behållit tränaren i allsvenskan.

– Milos är en fantastiskt duktig fotbollstränare och hans resultat talar för sig själva. Han är oerhört ambitiös, så det är en stor besvikelse. Det hade känts väldigt tryggt och bra att ha honom kvar.

– Men fotbollen är så här och det är inga hard feelings från något håll. Besvikelse, men det måste snabbt gå över till nytt fokus. Vi har inte tid till annat.

Maif klara över vilken tränartyp man vill ha

Redan på måndagsmorgonen samlades Mjällbys klubbledning och inledde arbetet med att hitta en ny huvudtränare inför allsvenskan 2020.

Sportchefen Hasse Larsson:

– Vi satte upp en profil över hur vi vill att en tränare hos oss ska vara. Så vi är ganska på det klara över vad vi ska söka efter, sedan har vi inte börjat med det ännu. 

Vad är det för typ av tränare ni vill ha?

– Vi vill ha en tränare som är modern i sitt fotbollstänk och som brinner för det här och vet var vi står någonstans. Vi söker en tränare som ska göra allt för att hjälpa till att etablera Mjällby AIF i allsvenskan, säger Hasse Larsson och fortsätter.

– Kan vi ringa in den som har lite känsla för Mjällby och tycker om att jobba med lite mindre medel och göra bra saker av det så är det bra. Det är det vi söker i första hand.

När hoppas ni att processen med att få en ny tränare på plats kan vara klar?

– En vecka. Två. Mer vill vi inte att det ska ta. Sedan vet man aldrig, säger Hasse Larsson som passar på att hylla Milos Milojevic för det han gjort i Mjällby.

– Det finns säkert klubbar för Milos att gå vidare i, han är en jätteduktig tränare och jag har absolut inget ont att säga om honom.

Ordföranden Magnus Emeus om vilket sportslig mål som Mjällby AIF har inför 2020.

– Vi tänker att vi har samma målsättning som när vi gick upp i superettan, att etablera oss i den divisionen. Sedan måste vi göra det på Mjällbys sätt efter de ekonomiska förutsättningar som vi har. Vi ska bygga hållbart, satsa mycket på vår ungdoms- och akademiverksamhet parallellt med att få ett så spetsigt lag som möjligt.

– Vi vann superettan på en spelar budget som var en av de lägsta, vi hoppas kunna fortsätta överraska.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.