Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mittfältarens korsband är av – missar flera månader

Jonathan Svedberg.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jonathan Svedberg.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Lördagens farhågor är nu bekräftade – Halmstad får klara sig utan Jonathan Svedberg, 21. 

Mittfältarens kordband gick av i samband med träningsmatchen mot IFK Värnamo.

Nu väntar sex till åtta månader med operation och rehabilitering, skriver HBK på sin hemsida.

Jonathan Svedberg byttes i den andra halvleken under lördagens träningsmatch mot IFK Värnamo (vinst för HBK med 3-1). 

Olyckan var framme med lite drygt fyra minuter kvar på ordinarie matchtid. 

Efter en duell på mittplan föll Svedberg ihop, skrek av smärta och tog sig om sitt högerknä. Redan kort efter matchen lämnade HBK:s sjukgymnast Simon Bakkiouis en dyster prognos till Hallandsposten – korsbandet var av, med lång rehabilitering som följd.

– Det är ju surt. Men jag har en väldigt bra sjukgymnast som kan hjälpa mig, så det är bara att lyssna på vad han säger, borra in huvudet och komma tillbaka ännu starkare så snabbt man bara kan, sa Jonathan Svedberg till Hallandsposten.

”Tackar alla supportrar” 

På måndagen bekräftar HBK att den första prognosen också stämmer.

Den allsvenska nykomlingen skriver på sin hemsida att Jonathan Svedberg röntgades vid lunchtid och att korsbandet precis som befarat är av.

”Jonathan Svedberg vill framföra ett tack till alla supportrar och fans som hört av sig på ett eller annat sätt,” skriver klubben på sin hemsida.

Under fjolårets succésäsong i superettan växte speltiden allt mer framåt hösten för Jonathan Svedberg. Han avslutade året med att spela 90 minuter såväl mot GIF Sundsvall som Örgryte och Trelleborgs FF.

HBK skriver på sin hemsida att 21-åringen nu kommer ha mellan sex och åtta månader framför sig med operation och rehabilitering.