Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mittfältaren om MFF: ”Jävligt svår uppgift”

Foto: JOACHIM SIELSKI VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/JOACHIM SIELSKI WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Under sin tid i Salzburg förlorade hans klubb mot Malmö FF - två gånger om. 

Wolfsburgsmittfältaren Xaver Schlager vet med andra ord vad som väntar på torsdag, när dubbelmötet i Europa League-sparkar i gång. 

– Vi blev tvåa i vår grupp. Malmö vann sin, säger han till Sportbuzzer

Wolfsburg tog sig vidare till Europa League-slutspelet genom att samla ihop elva poäng i Grupp I. Tyskarna kom bland annat före den franska storklubben Saint-Etienne, men bakom Gent. 

Nu väntar alltså Malmö FF i slutspelet - ett MFF som vann mot FC Köpenhamn på bortaplan och därigenom säkrade en biljett vidare från gruppspelet. 

– Jag har spelat i Salzburg så jag vet vilken smärta det blev när vi var i Malmö. Vi åkte ut två gånger om mot dem, säger Wolfsburgs mittfältare Xaver Schlager, enligt tyska Sportbuzzer. 

”Jävligt svår utmaning”

Xaver Schlager flyttade till Tyskland förra sommaren och har hunnit med att göra 13 Bundesliga-framträdanden i Wolfsburg. I ligan har han mött klubbar som Bayern München, Schalke 04 och Borussia Mönchengladbach. 

Men han tror knappast på någon enkel batalj när Malmö FF kommer till stan. 

– Det är en väldigt obekväm motståndare. Det kommer bli en jävligt svår utmaning, säger Schlager, som hört talas om den elektriska stämningen i Skåne: 

– Jag har hört att stämningen är världsklass. Arenan skakar. 

Isaac Kiese Thelin tillbaka i Malmö FF: ”Det är hemma”