Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Saknar flygbiljett för att ta sig till Sverige

Chidiebere Nwakali har ingen flygbiljett till Kalmar, fem dagar innan försäsongsträningen börjar.Foto: JOACHIM ARONSSON / BILDBYRÅN
Chidebere Nwakali har i mejlkonversation till Barometern berättat att han försökt få kontakt med sparkade tränaren Magnus Pehrsson.Foto: SHUTTERSTOCK

Chidiebere Nwakali har haft en turbulent tid i Kalmar.

Förra säsongen drabbades han malaria och spelade inte en enda minut.

Nu saknar han en flygbiljett till Sverige, med fem dagar kvar till försäsongsträningen sparkar i gång, rapporterar Barometern

Barometern skriver på fredagseftermiddagen att Chidiebere Nwakali i en mejlkonversation själv berättat för tidningen om den något udda situationen.

Med fem dagar kvar till Nanne Bergstrand startar försäsongsträningen har Nwakali ingen flygbiljett till Sverige – och hans försök att få hjälp av KFF har gått fruktlösa.

23-åringen har bland annat sökt Magnus Pehrsson och Mattias Rosenlund.

Ett problem bara: båda har sedan länge fått sparken av Kalmar FF.

”Köpa biljett själv”

När Barometern kontaktar KFF:s sportchef Jörgen Petersson ger han sin syn på saken: 

– Biljetten ska han boka själv. Det finns i vissa avtal reglerat hur man ska ta sig till sin arbetsgivare men man kan inte åka hur många gånger som helst. Jag förväntar mig att han är här när vi börjar träningen enligt det avtal vi har. Nwakali får precis samma information som alla våra kontrakterade spelare, säger han till tidningen. 

Drabbades av malaria

Chidiebere Nwakali skrev på för Kalmar inför säsongen 2019 och har kontrakt till och med säsongen 2022.

Men han har fortfarande inte spelat en enda minut i allsvenskan.

Han drabbades av malaria förra året och när han väl blev frisk bedömdes han inte vara i tillräckligt bra fysisk form för att träna med resten av Kalmar FF.

Förutom Manchester Citys ungdomsakademi har Chidiebere Nwakali även representerat Aberdeen och de norska klubbarna IK Start och Sogndal IL.