Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mittbacken nära att skriva på för Malmö

Ur arkivet. Milos Milojevic om nya jobbet som huvudtränare i Malmö FF
Foto: BORUT ZIVULOVIC / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Malmö FF närmar sig en mittbacksvärvning.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Matej Chalus, 23, från Slovan Liberec nära att skriva på för svenska mästarna.

Tidigare i dag saknades Chalus när Slovan Liberec träningsspelade mot Shkendija under lagets träningsläger i Turkiet.

Malmö FF är tunna centralt i backlinjen efter att Franz Brorsson lämnat klubben för spel i cypriotiska Aris Limassol FC och Anel Ahmedhodzic ryktas alltjämt på väg bort från klubben. Dessutom är Hugo Andersson på väg bort från klubben och MFF förhandlar med en klubb.

I förra veckan rapporterade Aftonbladet att Malmö FF identifierat Matej Chalus, 23, från Slovan Liberec som ett möjligt tillskott till backlinjen. Chalus har ett utgående kontrakt med den tjeckiska klubben och befinner sig just nu på träningsläger i Turkiet. När Slovan Liberec tidigare i dag spelade träningsmatch mot Shkendija saknades Chalus i matchtruppen.

Nära skriva på

Detta eftersom att en flytt till Sverige närmar sig.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Matej Chalus nära att skriva på för svenska mästarna. En del detaljer återstår fortfarande men om parterna kommer överens, vilket allt talar för i nuläget, så förväntas alltså tjecken anlända till Sverige för att läkarundersökas och skriva på kontraktet med Malmö FF. Därmed får tränaren Milos Milojevic ett välkommet tillskott.

Chalus beskrivs som en spelskicklig mittback och är 189 centimeter lång. Han har spelat 17 U21-landskamper för Tjeckien och varit lagkapten i elva av dem. Tidigare i sin karriär har Chalus representerat Pfibram och Mlada Boleslav.

Nya tränarens första ord: ”Våra ambitioner linjerar med varandra” 

Milojevic tar över Malmö FF.