Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Missar premiären efter pappersstrul

Gbenga Arokoyo. Foto: ANNA TÄRNHUVUD / BILDBYRÅN
Gbenga Arokoyo, här i Mjällbys tröja. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Kalmar FF inleder tävlingssäsongen på lördag med cupmatchen mot Åtvidaberg.

Fem av lagets spelare har fortfarande inte fått alla papper på plats och riskerar därför att missa premiären.

– Gbenga Arokoyo har vi räknat bort och det är frågetecken runt Hiago, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam till Barometern.

Premiären närmar sig men det är oklart vilka spelare som kan ta plats i Kalmar FF:s trupp mot Åtvidaberg.

Barometern rapporterar att Gbenga Arokoyo, Hiago, Nixon, Chima Akas och Melker Hallberg fortfarande inte har alla papper på plats.

– Nixon och Chima har fått arbetstillstånd. Det tar längre tid för Gbenga och honom har jag redan räknat bort. Men det spelar kanske inte så stor roll då vi ändå ska matcha igång honom på ett förnuftigt sätt. Hiago har familjen med sig och då tar Migrationsverket längre tid på sig, säger Andersson Borstam till Barometern.

Väntar på licenser

Arbetstillstånd är inte det enda som behöver lösas. Spelarnas licenser måste också flyttas över till det svenska förbundet från de länder där spelarna senast varit registrerade.

– Vi väntar svar från fyra olika förbund: Nigeria, Brasilien, USA och Italien. Ett internationellt transfercertifikat ska godkännas av förbundet i de länder spelarna verkade senast. Allt sker elektroniskt och där är jag inte orolig. Det brukar gå snabbt, säger Andersson Borstam.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!