Gbenga Arokoyo. Foto: ANNA TÄRNHUVUD / BILDBYRÅNGbenga Arokoyo. Foto: ANNA TÄRNHUVUD / BILDBYRÅN
Gbenga Arokoyo. Foto: ANNA TÄRNHUVUD / BILDBYRÅN
Gbenga Arokoyo, här i Mjällbys tröja. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNGbenga Arokoyo, här i Mjällbys tröja. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Gbenga Arokoyo, här i Mjällbys tröja. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Missar premiären efter pappersstrul

Publicerad

Kalmar FF inleder tävlingssäsongen på lördag med cupmatchen mot Åtvidaberg.

Fem av lagets spelare har fortfarande inte fått alla papper på plats och riskerar därför att missa premiären.

– Gbenga Arokoyo har vi räknat bort och det är frågetecken runt Hiago, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam till Barometern.

Premiären närmar sig men det är oklart vilka spelare som kan ta plats i Kalmar FF:s trupp mot Åtvidaberg.

Barometern rapporterar att Gbenga Arokoyo, Hiago, Nixon, Chima Akas och Melker Hallberg fortfarande inte har alla papper på plats.

– Nixon och Chima har fått arbetstillstånd. Det tar längre tid för Gbenga och honom har jag redan räknat bort. Men det spelar kanske inte så stor roll då vi ändå ska matcha igång honom på ett förnuftigt sätt. Hiago har familjen med sig och då tar Migrationsverket längre tid på sig, säger Andersson Borstam till Barometern.

Väntar på licenser

Arbetstillstånd är inte det enda som behöver lösas. Spelarnas licenser måste också flyttas över till det svenska förbundet från de länder där spelarna senast varit registrerade.

– Vi väntar svar från fyra olika förbund: Nigeria, Brasilien, USA och Italien. Ett internationellt transfercertifikat ska godkännas av förbundet i de länder spelarna verkade senast. Allt sker elektroniskt och där är jag inte orolig. Det brukar gå snabbt, säger Andersson Borstam.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag