Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Missar gruppfinalen: ”Inte tillräckligt redo”

Milos Milojevic får klara sig utan Sören Rieks mot IFK Värnamo.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Danske veteranen bedöms inte redo för spel.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Sören Rieks missar gruppfinalen mot IFK Värnamo.

Det meddelar tränaren Milos Milojevic under fredagens pressträff.

– Han är inte tillräckligt redo, konstaterar serben. 

Malmö FF behöver ett kryss i gruppfinalen mot IFK Värnamo under lördagen för att ta sig vidare till Svenska cupens kvartsfinal. Sedan tidigare saknas avstängde Adi Nalic och skadade Ola Toivonen. 

Nu meddelar tränaren Milos Milojevic att svenska mästarna får klara sig utan rutinerade Sören Rieks som varit en viktig spelare för det himmelsblåa laget sedan han anslöt från IFK Göteborg för fyra år sedan. 

- Han har en liknande känning som han hade i januari och februari. Han är inte tillräckligt redo för att gå och ta plats från någon annan som kanske är hundra procent, säger MFF-tränaren och fortsätter:

– Rieks är en spelare som kommer leverera när han är redo, det vet jag och det är bättre att ge honom lite mer tid att anpassa sin träning och då mest de träningar som vi gör på konstgräs. Det är som det är. 

Beijmo kan inte starta 

Felix Beijmo har startat bägge cupmatcherna den här säsongen (seger med 5-1 mot såväl Gais som Ängelholm) men i lördagens möte går Eric Larsson före. Beijmo har varit sjuk i veckan och bedöms inte kunna starta.

- Beijmo har inte tränat de tre första dagarna i veckan och jag tror att han är två eller tre träningar från att kunna starta en match. Men han är redo och klar. Det är bra att också ha Eric. Båda är bra alternativ så jag tror inte att det blir några problem. 

För Milojevic blir det speciellt att drabba samman med IFK Värnamo då Jonas Thern är tränare där.

– Jag följde Serie A och såg honom där. Jag tycker att Thern är en av de bästa spelarna som Sverige haft. Många kanske inte tycker det, men jag tycker det. Jag känner honom inte personligen men han har fått fram många unga spelare och det får man respekt för. Han är hjärnan bakom IFK Värnamo. 

”Ingen tränare kan säga nej till Viktor Claesson” 

På pressträffen fick Milojevic frågor om Viktor Claesson, fostrad i just Värnamo och som nu är fri spelare efter att ha lämnat Ryssland. Det ryktas om allsvensk återkomst för landslagsmittfältaren. 

– Ingen tränare kan säga nej till Viktor Claesson eller någon annan spelare på hans nivå, men det här är en diskussion ni får ta med Andreas (Georgson, sportchef). Vi vet om vilka spelare som är lediga men vi kan inte ha alla. Vi kan ha en trupp på 25 spelare i vår trupp och vi har en budget så det är inte så enkelt som alla tänker. 

Tv: Hungrig Rieks efter guldet.