Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Längre från Europa – efter märkligt självmål

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Hammarby kom tillbaka två gånger om mot MFF.

Efter att Anders Christiansen gjort ett drömmål och Alexander Kacaniklic kvitterat i matchens slutskede skrevs slutresultatet till 2-2.

Malmö FF säkrade SM-guldet mot Sirius i den förra omgången. 

Guldfirandet avbröts då av ett stort coronautbrott i truppen och det rådde länge oklarhet kring hur Malmö FF skulle formera sitt lag i söndagens bortamatch mot Hammarby.

När mötet med Hammarby väl blåstes i gång var flera spelare tillbaka i laget.

Märkligt självmål

Det var Hammarby som gjorde det första målet - oturligt bara i fel bur. 

En väl slagen inläggsfrispark från Anders Christiansen touchades på väg mot mål vilket ställde Mads Fenger som sköt bollen i egen bur. 

Bajen kom ikapp då Aron Johanson skickade upp bollen i Marko Johanssons första kryss efter en fin framspelning av Gustav Ludwigson - assisten var hans tionde för i år.

Drömträff av Christiansen 

Men Malmö skulle åter sätta sig i förarsätet innan den första halvleken var över.  Och det var lagkapten Anders Christiansen som gjorde det.

Dansken, som testade positivt för covid-19 direkt efter Siriusmatchen, var nu åter i startelvan och efter en fin framspelning av Eric Larsson knorrade upp bollen i krysset precis före paus.

– Jag får en bra träff, jag var lite frustrerad så det var skönt att få en bra träff på den och det var skönt att min danske vän (David Ousted) inte hinner komma ikapp bollen, säger Christiansen i Dplay.

I den andra halvleken såg länge ut att bli mållös men Hammarby fick tillslut sin kvittering då Alexander Kacaniklic petade in bollen från nära håll - och precis som vid 1-1-målet var det Gustav Ludwigson som stod för förarbetet. 

Hammarby var sedan närmast ett ledningsmål men en storspelande Marko Johansson i MFF-målet gjorde att det blev delad poäng.

Hammarby tappar nu i kampen om europaplatserna. Laget har nu fyra poäng upp till Djurgården på tredjeplats i tabellen. 

- Jag tycker vi var med länge i en bra fotbollsmatch och jag tycker vi har tillräckligt med chanser i slutet för att vi ska vinna. Det kanske var rättvist med 2-2 ändå, säger mittbacken David Fällman efter matchen.