Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Milojevics löfte: ”AC” får behålla bindeln

Milojevic: "De är bäst i Sverige – Var ett lätt val"
Anders Christiansen är Milos Milojevics kapten.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Som Hammarbytränare kom Milos Milojevic in och tog kaptensbindeln från Jeppe Andersen för att ge den till Darijan Bojanic.

Nu lovar han att inte göra samma sak mot Anders Christiansen.

– Det skulle vara dumt av mig, säger nya MFF-tränaren.

Milos Milojevic har hållit sin första träning som tränare för Malmö FF. På fredagsförmiddagen genomfördes ett kort pass. Trots att Milojevic bara hunnit träffa sina spelare i ett par dagar är det ingen tvekan om vem som ska vara hans kapten. Anders Christiansen får bindeln – precis som under Jon Dahl Tomassons ledning.

– Det är helt klart. Han är den bästa spelaren i serien och den karaktär som behövs för att vara lagkapten. Du hittar inte så många sådana nu för tiden. Det skulle vara dumt av mig att försöka hitta en annan kapten, säger Milojevic efter fredagens träning.

Milojevic gör därmed inte som i Hammarby där han efter en tid som tränare plockade bindeln av Jeppe Andersson och gav den till Darijan Bojanic.

– Jag ville hylla Darijan för att han lagt ner så mycket jobb för att komma i bättre form. Han har även kommit i en bättre form mentalt, kring vad han vill göra med sin karriär, sa Milojevic då. 

– Det är klart att det är jobbigt, jag ska inte ljuga om det, sa Andersen.

Ska förbättra fysiken

Framöver kan MFF-spelarna räkna med påfrestande träningar fram till att serien startar.

– Min ambition är att vi ska vara det fysiskt bäst förberedda laget i Skandinavien, inte bara i Sverige. Om vi ska möta större lag från Europa måste vi vara disciplinerade taktiskt och fysiskt för att kunna matcha dem i 90 minuter, säger Milojevic.

Christiansen vill ta tredje raka

Anders Christiansen har inte hunnit lära känna sin nya chef men är nöjd med det första intrycket och med Milojevics tidigare insatser.

– Vi har bara träffat honom ett par dagar men man har sett hans personlighet och hans pondus. Han tog Hammarby till nästa nivå och vi har haft en positiv start, säger Christiansen.

Du har vunnit dina guld och spelat i Champions League. Vad motiverar dig nu?

– Personligen tycker jag att jag blir bättre och bättre varje säsong. Jag har alltid älskat att vinna och gör gör det fortfarande. Som Behrang Safari sa till mig efter mitt första guld: ”Nu när du fått smak på det så kommer du vilja ha mer.

– Att kunna ta tre guld i rad hade varit fint. 

Första orden: "Våra ambitioner linjerar med varandra"