Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Milan hörde sig för om mig i januari”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA

Malmö FFs mittback Anel Ahmedhodzic, 21, är nära en flytt till Atalanta. 

Nu bekräftar mittbacken att även Milan visat intresse för honom. 

– Milan hörde sig för om mig i januari, säger mittbacken till Gianluca Di Marzio.   

Malmö FF:s mittback Anel Ahmedhodzic har länge kopplats samman med en flytt till Serie A. Enligt uppgifter till Kvällsposten är det Atalanta som ligger bäst till. Klubben uppges vara överens med Malmö FF om en övergångssumma på åtta miljoner euro, runt 80 miljoner kronor och mittbacken väntas lämna i sommar. 

Men än är inget klart. 

Bekräftar intresse från Milan

Att det skulle bli Atalanta var inte säkert. Ahmedhodzic berättar nu att han kunde bli lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic i Milan. 21-åringen berättar för Gianluca Di Marzio att Milanoklubben visade intresse för honom i januari.  

– Milan hörde sig för om mig i januari. Som ett barn så såg jag upp till Maldini, han inspirerade mig, säger Ahmedhodzic. 

Maldini är numera sportchef i Milan.

Bad Kulusevski om råd

Det mesta talar dock för att det blir Atalanta tillslut. Ahmedhodzic - som i höstas valde att spela för det bosniska landslaget - berättar att han tagit hjälp av sina två landslagsvänner Miralem Pjanic och Edin Dzeko, som rekommenderat ligan för honom. 

Vilket även hans kompis Dejan Kulusevski gjort. Kulusevski som även han inledde sin tid i Italien hos de svart-blåa från Bergamo.

– Min flytt till Atalanta är inte officiell än. Det är två italienska klubbar som har kollat på mig, men förhandlingarna med de svartblåa är långt gångna, säger Ahmedhodzic till Di Marzio och fortsätter: 

– Atalanta är ett optimalt ställe för en ung spelare att utvecklas på.