Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF:s videohint – nu är han tillbaka

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF hintade på klubbens Twitterkonto att en värvning var på gång. Nu står det klart: dansken Anders Christiansen är tillbaka i svensk fotboll och i Malmö FF.

– MFF har börjat betyda otroligt mycket för mig, säger Christiansen till klubbens hemsida.  

Malmö FF har haft en krisfylld start på allsvenskan med tränare Magnus Pehrsson sparkad och sportchef Daniel Andersson klev ner på tränarbänken. MFF hittas på tionde plats, vilket inte är bra nog för de regerande mästarna. 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

Nu kallas förstärkning in från den belgiska klubben KAA Gent. Anders Christiansen, som lämnade Malmö i början av 2018, är nu klar för en tidig återkomst i klubben. 

På klubbens Twitterkonto publicerades en video under lördagen som visade Öresundsbron och signaler om att en spelarvärning kunde på gång i Malmö FF. Den spelaren är alltså Anders Christiansen. 

https://twitter.com/Malmo_FF/status/1005356995489271808

Christiansen var med och vann SM-guld både 2016 och 2017, i fjol blev han dessutom utsedd till allsvenskans bästa spelare. 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

Tung tid i Belgien

Dansken är en mångsidig innermittfältare men är framför allt skicklig i det offensiva spelet med sitt passningsspel och målsinne. MFF:s centrala mittfält har haft det tungt i år, där ingen riktigt lyckats fylla Christiansen roll. 

Men nu kan alltså Malmö FF:s supportrar drömma om att klättra i allsvenskan genom det tunga förvärvet av Christiansen. Även om klubben har hela elva poäng upp till serieledande Hammarby. 

”AC”, som dansken kallas av MFF:s fans, hade en tung tid i Belgien och hann bara göra två ligamatcher från start. 

”Haft kontakt hela tiden”

Kontraktet med MFF sträcker sig till och med 2022. Christiansen börjar träna med laget på måndag men kan på grund av övergångsregler inte registreras för tävlingsmatcher förrän 15 juni. 

– Vi har haft kontakt hela tiden. Han trivdes väldigt bra i Malmö och kommer hem igen för att ta ny fart tillsammans med laget. Även om vi hoppas på att få behålla honom en längre tid är vi medvetna om att skickliga spelare som Anders drar till sig intresse, säger Daniel Andersson till klubbens hemsida.

Christiansen själv är nöjd med att vara tillbaks i himmelsblått. 

– Jag har samma ambition som när jag kom för två och ett halvt år sedan. Vinna matcher, vinna titlar och spela bra fotboll. Jag vill bli en så bra fotbollsspelare som möjligt och kommer det anbud är det något man får överväga då. Men jag stannar gärna här länge. Man ska trivas både på och utanför planen. 

– MFF har börjat betyda otroligt mycket för mig. Jag kände inte till så mycket om Malmö när jag kom men jag tog supportrarna med storm och fick mycket kärlek från dem. Och Malmö har också tagit mig med storm. 

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.  

MISSA INGET!  Få de senaste nyheterna om VM-lagen – direkt i Messenger. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2018 – allt du behöver veta.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM.

LÄS MER: Sveriges trupp till fotbolls-VM 2018.