MFF:s vassaste vapen: hysteriska målformen

Målskytten Marcus Antonsson jublar.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Marcus Antonsson har anledning att le som Malmö FF-spelare.
Foto: BILDBYRÅN

Sedan Marcus Antonsson kom till MFF har han på 17 matcher från start gjort elva mål.

Inför Genk-mötet värmde anfallaren upp med ett hattrick i den hemliga träningsmatchen mot Trelleborgs FF.

– Det fortsatte att bygga på ett självförtroende som redan är högt, säger Antonsson.

När Malmö FF tog sin i Europa Leagues gruppspel var det till stor del tack vare sommarvärvningen Marcus Antonsson.

Anfallaren som köptes loss från Leeds, varifrån han varit utlånad till Blackburn, gjorde mål i båda playoff-matcherna mot FC Midtjylland och även i den senaste gruppspelsmatchen, hemma mot Sarpsborg.

– Det har varit en positiv start för mig i Malmö FF. Jag har bidragit med mål och assister och vi har trots att gjort en bra resa sedan jag kom, säger Antonsson och jämför livet i England och Championship och League One med spelet i allsvenskan och Europa League.

– En likhet har varit mycket matcher. Var tredje dag i princip, det har jag varit van vid och det är något jag älskar. Det kommer match på match på match. 

Marcus Antonsson poängterar dock att han anser att han bytt upp sig rent sportsligt.

– Jag är väldigt nöjd med flytten. Jag känner inte på något sätt att jag tagit ett steg tillbaka, tvärtom. Nu spelar jag Europa League och allsvenskan blir bara bättre och bättre och mer attraktiv även för oss spelare.


Malmö FF:s chanser stora vid seger

Nu möter ni Genk i en match med stor betydelse för Malmö FF:s möjligheter att kunna ta sig vidare från gruppspelet, hur ser du på det som väntar?

– En otroligt viktig match i en öppen grupp där allting kan hända egentligen. Nu har vi den här möjligheten på hemmaplan. Vi möter ett starkt och skickligt lag, det fick vi känna på nere på deras hemmaplan. Men nu spelar vi här med våra supportrar i ryggen och vi är otroligt starka hemma.

Det är sista hemmamatchen för säsongen och så mycket står på spel, vilka känslor har du inför det?

– Man kan knappt vänta. Det är denna matchen som legat framför oss länge. Nu närmar det sig. Sista matchen hemma för säsongen, Europa League, otroligt mycket på spel. Det känns fantastiskt.

Du blir aldrig nervös?

– Faktiskt inte. Det är en sådan skön anspänning. Speciellt när man är i så bra form som jag känner att jag är i. Målen kommer och jag orkar springa väldigt mycket för laget. Och få njuta av den här inramningen. Det ser jag otroligt mycket fram emot.

Antonsson gjorde hattrick

Att Marcus Antonsson form är bra bevisas av hans facit från den hemliga träningsmatch som Malmö FF spelade mot Trelleborgs FF på hybridträningsplanen utanför Stadion i söndags.

MFF vann med 4–1 och Marcus Antonsson gjorde tre av målen.

– Det fortsatte att bygga på ett självförtroende som redan är högt. Även om det var på träningsplanen så var det matchställ på, domare på plats och hattrick i en match är hattrick i en match, det stärker på självförtroendet ännu mer, säger Marcus Antonsson.


Läs mer: MFF:s stora hopp – Genk har inte varit sämre än nu