Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF:s tuffa lärdom efter cupmissarna

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Utslagna ur cupen.

Då exploderade Malmö FF offensivt – med islossning för lagets anfallare.

– Vi får ta lärdom av det här cupspelet, gör man inte jobbet till 100 procent så får man varken resultaten eller studsarna med sig, säger Marcus Antonsson efter ett mål och en assist i 4–1-segern mot HBK.

Malmö FF var precis som Halmstad redan utslagna ur cupen inför sista omgången.

Men MFF satte gasen i botten.

I andra minuten borde Ola Toivonen gjort mål från nära håll och i femte fick Sebastian Nanasi ett mål felaktigt bortdömt för offside.

Men ledningen kom ändå när Marcus Antonsson påpassligt från nära håll stötte in Ola Toivonens chipp.

Efter en fin HBK-kvittering sedan Erik Ahlstrand snurrat upp Jonas Knudsen och Amir Al-Ammari bankat in 1–1 så spelade MFF ut efter paus.

Sebastian Nanasi vinklade in 2–1 efter att Pavle Vagic – för dagen stark på innermittfältet – öppnat upp HBK med en fin passning, 3–1 genom Toivonen på fin frampetning av Antonsson och sedan 4–1 genom en starkt Amin Sarr som kom in som central anfallare i stället för Antonsson.

MFF mer cyniskt

Efter uddlös offensiv kom målen nu från tre anfallare samt den offensive mittfältaren Toivonen.

– Ska jag vara helt ärlig så är känslan att det studsade lite mer oss nu än i tidigare matcher. Sedan skapar vi ännu mer, vi är mer som ett lag både offensivt och defensivt, säger Marcus Antonsson och fortsätter.

– Då får man mer det man förtjänar i form av att bollen studsar vår väg.

Tränaren Jon Dahl Tomasson var inne på samma spår.

– Laget reste sig på ett flott sätt efter två besvikelser. Vi skapade många chanser i dag och var mer cyniska framför målet.

– Om du ska analyser kort så var cynismen större framför målet i dag, men det var bra av laget att resa sig efter de besvikelser resultatmässigt som vi haft i de två tidigare matcherna, säger Tomasson.

MFF letar nu träningsmatchmotstånd till de kommande två lördagarna och 26 mars möter man IFK Göteborg hemma.