Isak Ssewankambo Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNIsak Ssewankambo Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Isak Ssewankambo Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
ARnor Traustason Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNARnor Traustason Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
ARnor Traustason  Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MFF:s stjärnduo missar toppmötet

Publicerad

Här är två dundersmällar mot MFF inför toppmötet med Djurgården.

Så väl Eric Larsson som Arnor Traustason missar matchen.

– Eric är fortsatt magsjuk och Arnors fot är inte tillräckligt bra för spel, säger Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson.

Eric Larsson värvades från Sundsvall på fri transfer inför årets säsong och varit i MFF:s startelva de fem senaste tävlingsmatcherna.

På söndagen blev Larsson dock magsjuk och hölls borta från Stadion under måndagen. Förhoppningen då var ett snabbt tillfrisknande.

– Vi avvaktar rapporter under eftermiddagen, sa MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson och fortsatte.

– Säg att han är symptomfri i dag, då kanske vi inte väljer att ta in honom i träning i morgon även om han är bra. Då får han göra en alternativ träning i stället.

På tisdagen kom negativt besked.

– Tyvärr är Eric fortsatt sjuk, säger MFF:s tränare Magnus Pehrsson.

Och MFF:s problem tar inte slut där.

Traustason inte bättre

Även Arnor Traustason som tränade så gott som fullt ut på tisdagen missar matchen efter fotskadan han fick mot Sundsvall.

– Ett genomtramp.

– Vi tog beslutet i dag att han inte åker med till Stockholm, säger Magnus Pehrsson.

Positivt för MFF är att Franz Brorsson är tillbaka i matchtruppen efter att ha varit avstängd i 2–2-matchen mot Sundsvall.

Däremot saknas den lårskadade Fouad Bachirou, som även löper stor risk att missa hemmamötet med BP på måndag.

Mittfältarens prognos är dock bättre än befarat och en magnetröntgenundersökning på måndagen visade att Bachirou inte drabbats av någon bristning

Markus Rosenberg, som inte var i fotbollsträning på måndagen, var med fullt ut under tisdagen och åker med upp till Stockholm.

Magnus Pehrsson om läget med fem spelare (sedan tidigare Andreas Vindheim med en korsbandsskada) otillgängliga på grund av skada eller sjukdom.

– Just nu är det mer än jag någonsin varit med att deala med här i Malmö. Det hoppas jag att vi kommer ur så fort som möjligt.

Djurgården kommer till hemmamatchen med en 0–2-förlust i bortaderbyt mot AIK i bagaget och saknar den offensiva mittfältsstjärnan Kerim Mrabti.

Matchen spelas på Tele 2 arena med avspark 19.00.

MFF:s trupp mot Djurgården

Målvakter: Johan Dahlin, Fredrik Andersson.

Backar: Behrang Safari, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Isak Ssewankambo, Egzon Binaku, Hugo Andersson.

Mittfältare: Oscar Lewicki, Mattias Svanberg, Sören Rieks, Samuel Adrian, Bonke Innocent, Felix Konstandeliasz, Pavle Vagic

Anfallare: Markus Rosenberg, Carlos Strandberg, Alexander Jeremejeff

 

Läs mer: Så går Malmö FF till Champions League 2018

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag