Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF:s spelartrupp sänker sina löner

Foto: BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Tuffa tider väntar på grund av coronakrisen.

Då väljer Malmö FF:s spelartrupp att frivilligt sänka sina löner.

– Det visar på en samhörighet och laganda även utanför planen som är betydelsefull för Malmö FF, säger sportchef Daniel Andersson, till klubbens hemsida

Andreas Granqvist har meddelat att han kan tänka sig att spela utan lön.

Malmö Redhawks spelartrupp har frivilligt sänkt sina löner.

Under den matchlösa coronakrisen gör såväl spelare, som ledare och tränare vad man kan för att hjälpa sina klubbar.

Näst på tur att ställa upp är Malmö FF:s herrtrupp, som friviligt väljer att sänka sina löner med 7,5 procent.

”En självklarhet”

MFF skriver på sin hemsida att lönesänkningarna inte är en del av regeringens åtgärdspaket avseende korttidspermitteringar. Både spelare och ledare kommer även fortsättningsvis arbeta hundra procent. 

Sedan tidigare är huvuddelen av Malmös organisation korttidspermitterad med lönesänkningar från och med den första april. Varken spelare eller ledare omfattades - men meddelade i måndags när klubben återsamlades efter två veckor semester att de frivilligt sänker sina löner för att minska den ekonomiska belastningen på MFF. 

– Det var en självklarhet för både spelare och ledare att hjälpa föreningen. Det visar på en samhörighet och laganda även utanför planen som är betydelsefull för Malmö FF, säger Daniel Andersson.

Allsvenskan liksom svenska cupen är sedan tidigare uppskjuten på grund av covid-19. Förhoppningen är att allsvenskan ska dra i gång med publik på läktarna i början på juni.  För svenska cupen kan det bli spel inför tomma läktare redan nästa månad, enligt MFF:s vd Niclas Carlnén.

MFF skriver på sin hemsida att klubbens ekonomi är stark, men att coronakrisen ”har påverkat och fortsätter att påverka vår verksamhet.”