Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF:s nya satsning – mot matfattigdom

MFF inför ett fullsatt Stadion.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Karin Heri, MFF i samhälletFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Coronapandemin slår hårt mot samhällets sedan tidigare utsatta människor.

Malmö FF och Skåne Stadsmission inleder nu ett samarbete för vad man kallar ”Ett hållbart och medmänskligt Skåne”.

– MFF vill medverka till att lösa de lokala samhällsutmaningarna vi står inför. En av de största utmaningarna just nu är den växande matfattigdomen, säger Karin Heri, ansvarig för MFF i samhället.

Malmö FF har sedan många år tillbaka parallellt med sin idrottsverksamhet jobbat med olika samhälls- och välgörenhetsprojekt.

De senaste två åren har föreningen via sitt projekt MFF i Samhället stött organisationen LifeWatch som arbetar med stöd för kunskap och förståelse för autism.

Nu startar Malmö FF ett samarbete med Skåne Stadsmission som arbetar för ett medmänskligare Skåne.

Organisationens mål är att erbjuda professionellt stöd, både akut och långsiktigt, till människor som lever i utsatta livssituationer. Man vill förebygga utanförskap och stärka individers makt över sitt eget liv.

Startar klädinsamlig för behövande

Under coronapandemin har de redan sedan tidigare utsatta i samhället drabbats hårt. Allt fler har svårt att ställa mat på bordet varje dag.

– Skåne Stadsmission bidrar med värme, gemenskap, en måltid och ett samtal. Vi vill utnyttja den stora potentialen som finns i fotbollen som samlande kraft för ett bättre samhälle, säger Karin Heri, ansvarig för MFF i samhället.

Samarbetet är tvåårigt och kommer bland annat att innefatta klädinsamling via containrar målade av tifogruppen MT96.

– MFF och Skåne Stadsmission delar kärleken till Skåne och till Malmö som stad. Vi tror på den gemensamma kraften och viljan att göra samhället bättre – tillsammans. Den regionala och lokala förankringen ger oss en unik möjlighet att engagera och förändra, att stärka invånare och pusha makthavare framåt. Därför känns det fantastiskt roligt att samarbeta med Malmö FF, säger Lena Wetterskog Sjöstedt, direktor på Skåne Stadsmission.

 

När tar MFF sitt nästa SM-guld för damer?

Vem är mesta mästarna på damsidan?