Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF:s nya backlöfte: ”Stora möjligheter att få speltid”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Pontus Jansson, Filip Helander och Anel Ahmedhodzic. 

Listan kan göras lång på egenfostrade mittbackar som kommit upp i MFF.

Nu väntar nästa talang på sin tur att få chansen.

- Gör jag det tillräckligt bra på träning kommer jag få speltid, säger försvarstalangen Noah Eile under en pressträff.

Efter att ha fått förra säsongen till stor del spolierad av en hjärnskakning så har 18-årige Noah Eile nu fått skriva kontrakt med Malmö FF:s A-lag. Under försäsongen har Eile, tillsammans med många andra unga spelare, fått chansen att visa upp sig under träningsmatcherna. Den storväxte försvararen ser sig själv som en mittback främst men har under försäsongsmatcherna fått spela på en ovan position.

- Jag har aldrig spelat vänsterback innan men det är väldigt tydliga roller och om man bara följer med på genomgångarna så är det inga problem att gå in på vilken position som helst. Men jag är mer van vid att spela mittback och det är där jag ser mig själv spela i framtiden, säger Noah Eile under en pressträff inför mötet med Falkenberg. 

Stolt mittbackstradition

I Malmö finns en stolt tradition att släppa fram unga mittbackar som ofta tagit en tongivande roll i laget med Pontus Jansson, Filip Helander och nu senast Anel Ahmedhodzic som tydliga exempel. Noah Eile, som kommer från en familj av MFF-supportrar, känner självklart till den fina mittbackstraditionen i klubben och hoppas snart bli en del av densamma.

- Det är klart att det är stor konkurrens på min position men det är det på alla positioner. Men om jag bara gör det så bra som möjligt under träningarna och tar chansen när jag får den kommer jag också få speltid. Det är helt upp till mig själv om jag tar chansen eller inte men det är det jag ska försöka göra, säger Eile. 

Inspireras av Ahmedhodzic

På senare tid har det talats mycket om en affär som skulle kunna göra konkurrenssituationen mer överkomlig för Eile: Anel Ahmedhodzics penningstinna flytt till Atalanta. Och Ahmedhodzic, tre år äldre än Noah, är en stor källa för inspiration för den nyligen uppflyttade 18-åringen. 

- Ja absolut, det är en extremt bra spelare. Nu när man tränar med dem permanent så ser man ju också hur de agerar i vissa situationer. Samtidigt så vet man ju också med Anel, han är också en ung spelare och om man tar chansen så får man fortsätta spela, säger Eile under pressträffen.