Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MFF:s mardröm: ”AC” inte redo för omstart

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF åker på ett stort avbräck mot BK Häcken.

Anders Christiansen är fortsatt skadad och missar matchen.

– Han kommer inte vara redo, säger Jon Dahl Tomasson.

Malmö FF är tre matcher från ett nytt SM-guld. Första hindret är lördagens match hemma mot BK Häcken. En match där de får klara sig utan sin kapten.

Anders Christiansen klev av i matchen mot AIK med en baksida som krånglade. Därefter missade han matchen mot IK Sirius och Chelsea, men var tillbaka i segern mot IFK Göteborg. På Gamla Ullevi höll benet i 50 minuter innan han tvingades kliva av igen.

Då var förhoppningen att det skulle hinna bli bra under landslagsuppehållet, men under torsdagen och fredagens träningar saknades han på plan.

– Han är inte klar till matchen, säger Jon Dahl Tomasson.

Kan ha fem mittfältare borta

En annan spelare som saknades under fredagens matchförberedande träning var Jo Inge Berget. Mittfältaren tränade bara 30 minuter under torsdagen.

– Han är inte redo tror jag, men låta oss avvakta och se, säger Tomasson, som inte helt vill slå fast att Berget missar matchen eller varför.

Skulle både Christiansen och Berget missa matchen har Malmö FF fem mittfältare borta.

Sedan tidigare är det nämligen klart att Sergio Peña, Erdal Rakip och Sören Rieks missar matchen mot Häcken. Trion drog på sig gula kort mot Blåvitt och har därmed samlat på sig så många varningar att de är avstängda.  

– Tre avstängningar är så klart illa, vi måste bli bättre på att inte ta onödiga varningar, säger Tomasson.

Men han är inte orolig för att det ska vara ett svagare lag i lördagens match.

– Jag har elva spelare som kommer ge max för att spela om guldet. Vi är riktigt glada för att ligga etta och utsikterna är alltid bättre när man ligger där.

Däremot kunde Tomasson ge ett glädjande besked under fredagen. Niklas Moisander saknades på torsdagsträningen, men fanns med under fredagen.

– Niklas har varit sjuk, men tränade i dag utan problem, säger han.