Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MFF:s glädjebesked – stjärnan spelklar

Sergio Pena har inte spelat sedan hemmamötet mot IFK Göteborg.
Foto: ANDREAS HILLERGREN, ANDREAS HILLERGREN/ / TT NYHETSBYRÅN
MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Visserligen åkte Felix Beijmo på en tuff smäll mot Elfsborg och gjorde MFF:s skadelista längre.

Men Jon Dahl Tomasson kan stryka ett namn – Sergio Peña.

– Han är med på bänken, säger MFF-tränaren inför lördagens match mot Örebro. 

Måstematchen mot IF Elfsborg slutade med årets kanske allra tyngsta bortaseger med 1-0

Det innebär att MFF nu samlat ihop 38 poäng och är blott en vinst bakom AIK och Djurgården, som parkerar i tabelltoppen.

Du sa efter matchen mot Djurgården att du knappt skulle kunna sova den natten. Hur bra sov du efter vinsten mot Elfsborg?

– Vi kom hem sent så det blev inte så mycket, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

– Nej, det var skönt att vinna. Vi gjorde en bra match mot Djurgården, vi spelade ut dem men vi fick inte tre poäng. Den senaste tiden har vi inte fått med oss resultaten, men det fotbollsmässiga har sett bra ut i förhållandevis till skapade chanser. 

Skadelistan fortsatt lång i MFF

– Men våra resultat har inte varit bra nog. Så det var superfint att vinna en toppmatch där vi krigade oss till segern och om du tittar på ”expected goals” skulle vi också vinna. Så det var en rättvis seger, konstaterar Tomasson, och tillägger: 

– Men vi kom hem sent. Jag var nog hemma i sängen klockan halv tre på natten.

I det allsvenska äventyret väntar allra närmast Örebro SK hemma på lördag.

Fredagens matchförberedande träning gick av stapeln på hybridgräset strax söder om Eleda stadion. Förutom den långtidsskadade duon Ola Toivonen och Jonas Knudsen så saknades även den rutinerade mittbacken Niklas Moisander samt ytterbacken Felix Beijmo, som skadade nyckelbenet mot Elfsborg

Glädjebeskedet: Peña redo igen 

Däremot deltog Sergio Peña i träningen, liksom flyttryktade Romain Gall. En annan som också fanns med var Oscar Lewicki, som höll i gång med egen lättare träning bredvid resten av MFF.

Även Malik Aboubakari är spelklar, efter att ha missat mötet mot Elfsborg på grund av sjukdom. 

– Peña är tillbaka. Felix är dessvärre borta en längre tid, detsamma för Ola (Toivonen) och Jonas (Knudsen), säger Jon Dahl Tomasson.

Romain Gall inledde den allsvenska säsongen i Örebro men i början på augusti stod det klart att han inte skulle bli kvar i Närke. 

Sedan återkomsten till MFF har det däremot inte blivit någon speltid. 

– Han provade att lämna och han ville gärna lämna, klubben försökte hjälpa honom. Men det gick inte. Han är en Malmöspelare så vi ska hålla honom i form. Det säger sig självt, säger Tomasson.

För Sergio Peña väntar inledningsvis en plats på bänken mot Örebro, bekräftar MFF-tränaren.

– Det är en duktig spelare som ska in i vårt spel och det tar lite tid. Det sena transferfönstret pågår i Sverige när vi är i full gång med att spela matcher. Men nu har han fått tid att slå sig till ro och nu gläder vi oss över att få se honom mer, för det är en duktig spelare.

Angående Oscar Lewicki kan Jon Dahl Tomasson fortfarande inte sätta någon tidsram för när mittfältaren kan tänkas vara spelklar igen. 


TV: SE FLER SPORTNYHETER