Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF:s besked: Då kan svenska cupen avgöras

Malmös vd Niclas Carlnén säger att svenska cupen ska avgöras innan allsvenskan börjar.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Malmö FF är mesta mästare inom svenska cupen - men har inte vunnit turneringen sedan 1989.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF mot AIK i svenska cupen.

Men när ska matchen spelas egentligen?

Innan den allsvenska premiären i juni - berättar MFF:s vd Niclas Carlnén för Sydsvenskan

På onsdagen kom det kanske väntade beskedet - allsvenskan skjuts upp till juni på grund av den rådande coronakrisen

Samtidigt är det fortfarande oklart vad som egentligen händer med svenska cupen.

Malmö FF toppade sin grupp genom att vinna samtliga matcher, och lottades mot AIK på hemmaplan i slutspelets inledande omgång. Biljettförsäljningen drog i gång med full kraft - men stoppades när det nya coronaviruset blev allt mer påtagligt.

Till en början var tanken att spela matchen inför tomma läktare, men till sist ställdes kvartsfinalen in helt. Liksom alla övriga cupmatcher.

Nära premiären

När de båda storklubbarna ska mötas i stället är fortfarande oklart. Men enligt MFF:s vd Niclas Carlnén är förhoppningen att cupspelet ska påbörjas och avgöras innan den allsvenska premiären i juni. 

Det berättar han för Sydsvenskan. 

– Tanken är att cupen skulle gå strax innan allsvenska starten eller i så nära anslutning som möjligt, säger han till tidningen.

”Kan spelas utan publik”

Den svenska regeringen valde tidigare i mars att förbjuda alla folksamlingar på 500 personer eller fler.

Efter det spelades bland annat den sista SHL-omgången inför tomma läktare, liksom flera handbollsmatcher.

Om regeringens förbud kvarstår när svenska cupens slutspel sparkar i gång finns en risk att matcherna får spelas utan några åskådare.

– Cupmatcherna kan spelas utan publik i så fall, säger Niclas Carlnén.

Om Malmö FF vinner mot AIK väntar Falkenberg eller Mjällby i semifinal. I de övriga kvartsfinalerna möts Häcken och Elfsborg, samt Hammarby och IFK Göteborg.