Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MFF:s besked: åskådare på plats mot Hammarby

Två dagar till allsvensk premiär.

Då presenterar Malmö FF åtgärder som innebär att publik kommer att kunna se matchen mot Hammarby inne på Stadion.

Det handlar om personer som ser matchen från loger som är uthyrda på årsbasis.

– Då har man tillgång till hela den ytan oavsett när man är här och därmed också under matchen, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

På lördag är det meningen att allsvenskan ska rulla i gång sin andra säsong med tomma läktare.

Klubbarnas samarbetsorganisation Sef har lagt fram ett förslag där man garanterar att man på säkra sätt kan ta emot upp till 3 000 personer på allsvenska arenor men från FHM är beskedet fortsatt max åtta personer som gäller.

Samtidigt kan man i restaurangverksamheter ha max fyra personer i sällskap och en meter mellan sällskapen.

För Malmö FF som förfogar över så väl stora restaurangutrymmen som över 50 loger har det dubbeltydiga regelverket inneburit att man vänt och vridit på alla möjligheter.

Nu har klubben hittat sin strategi för lördagens premiär mot Hammarby.

I sin stora restaurang – 1910 – kommer MFF att följa serveringsregelverket, visa matchen på storbild och åskådarnas ges inget tillträde till arenarummet.

Utöver det kommer klubben att öppna upp Stadions loger.

– Ungefär hälften av logerna kommer att vara under samma regelverk, det vill säga max fyra personer som äter sin måltid där och inte har tillgång till arenarummet. Utan befinner sig inne och kan se matchen på skärmen eller möjligtvis ut genom glasrutorna, säger Carlnén.

Kan se matchen från ett 20-tal loger

Sedan finns ett tredje alternativ som innebär att personer rent faktiskt kommer att kunna se premiären på Stadion mot Hammarby inne i arenan, utan glasfönster mellan sig och planen.

– Utöver det har vi 20 loger som är sålda på årsbasis. Där finns ett annat regelverk som är för privata tillställningar. Där hyr logeinnehavaren logen och en avgränsad yta utanför logen.

– Då har man tillgång till hela den ytan oavsett när man är här och därmed också under matchen om man skulle vara här vid det tillfället, säger Niclas Carlnén.

Exakt hur många personer det kan röra sig om är på förhand svårt att säga.

Rekommendationen för privata tillställningar är åtta personer och med 20 uthyrda loger skulle det innebära 160 personer.

Rent faktiskt innebär detta att MFF skulle kunna ha över 500 personer på plats utan att bryta mot regelverken. Klubben väljer dock att lägga sig lägre än så för att inte riskera att bidra till smittspridning.

Samtidigt får man inte lov att ha fler än åtta åskådare på en arena med plats för 21 000 sittande i publiken.

– Det kan inte bli tydligare om hur tokigt det faktiskt är, säger Niclas Carlnén.